Information Technology i bilindustrin

Förutom fordonen, innefattar bilindustrin bränsle, leverantörer tillverkning, reservdelar och underhåll, vägbyggen och underhåll, försäkring och förare och ägarregistrering, som alla är starkt beroende av information Technology (IT). Men framträdande av det framgår i bilen själv. Den förbränningsmotor fordon har utvecklats från horseless vagnen i dagens komplexa av sensorerna och mikroprocessorer. Det är nu en elektronisk kommunikation och transport enhet. Vehicle Operations

Många mikroprocessor moduler är hängivna att manövrera fordonet. Till exempel, förvaltar motorns styrenhet (ECU) timing tändstift och upprätthåller föreskrivna blandningen av bränsle och luft och bränsle utsläpp.

Andra moduler övervakar klimatet, kryssning och transmission kontroll och blind-side och bakre kameror view . En makt distributör modul övervakar effektreläer, och en instrumentpanel Modulen styr de olika indikatorlampor och mätare. Addera Underhållning

Dagens bil har flera drivande plattformar erfarenhet tillbehör, t.ex. som ljudsystem, handsfree-telefoner och fjärrstyrd TV.
passagerarnas säkerhet

mikroprocessormodul styr låsningsfria bromssystem (ABS) , dragkraft, gunga stabilitet och lane drift. De senaste mikroprocessorer ana en förestående kollision och utlösa bromssystemet. En fabrik standard modul distribuerar krockkuddarna. Varningar är också initieras om en dörr eller bakluckan är på glänt eller en broms fel upptäcks.

General Motors OnStar-systemet omfattar trådlös kommunikation, globala satellitsystem ställning (GPS) och ett nätverk av samtal /datacenter. I en nödsituation en förare är bara sekunder ifrån kontakt med vägkanten hjälp. OnStar också kan göra avlägsna fordonsdiagnos och varna föraren för några märkbara problem i framtiden.
Fordon Skydd

Förutom larmsystem för att motverka att bryta in i en bil, den moderna bil erbjuder kodnyckel inresa och tändning som tillåter endast en förutbestämd person att köra iväg. Tracking enheter finns nu också tillgängliga för att identifiera och lokalisera en stulen bil.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/114964.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.