Hur man läser en gammal VW VIN

Alla fordon tillverkade från och med 1981 måste ha en tilldelad Vehicle Identification Number (VIN) så att de kan vara oberoende definieras bortsett från andra fordon av samma märke och modell. Före 1981 var vins inte närvarande på de flesta europeiska bilar. Vins omfattar 17 tecken inte inklusive bokstäverna I, O eller Q, eftersom de lätt kan misstolkas. Lagenforcementtjänstemän använder vins för att spåra stulna fordon. Läsa VIN på din gamla Volkswagen fordon är lätt när man vet vad de olika karaktärerna betyder. Instruktioner
1

Läs det första tecknet i VIN sekvensen;. För alla Volkswagen-fordon, detta ett W. Bokstaven W representerar Tyskland, som är det land av tillverkningen
2 < p> Notera den andra VIN karaktär, vilket beskriver tillverkaren. Volkswagens är märkta med ett V.
3

Titta på det tredje tecknet, eftersom detta kommer att beskriva vilken typ av fordon du har.
4

Undersök tecken fyra genom åtta. Dessa tecken omfattar en del av VIN kallas Vehicle Descriptor avsnitt eftersom de ger mer djupgående information om fordonstyp, såsom stil, serie eller modell, och vilken typ av motor du har.

5

Hitta nionde VIN karaktär, detta kallas kontrollsiffra och den finns på alla fordon tillverkade från och med 1981. Denna siffra är baserad på de andra karaktärerna och sedan beräknas för att säkerställa att fordonen har unika Vins..
6

Flytta till den 10: e tecknet i sekvensen, som berättar året av bilmodell De år i rad mellan 1980 och 2000 representerade med bokstäverna "a" till "Y" i ordningsföljd med undantag av de skrivelser som tidigare nämnts. Tillverkning år 2001 har markerats med korrelerande siffror för året de producerades, 2010 börjar med bokstäverna igen på "A."
7

Kontrollera 11th karaktär för att hitta platsen för monteringen anläggningen.
8

Leta finalen sex tecken. Dessa kallas Vehicle Identifier avsnitt och består av interna fabriken koder som anges av tillverkaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/114959.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.