Hur man tar bort en hastighetssensor

En bils hastighet sensor är placerad i transmissionen. Den övervakar noggrant och indikerar den hastighet med vilken fordonet färdas. Av säkerhetsskäl är det viktigt att en individ kan känna igen om det finns ett problem med hastighetssensorn. Det måste tas bort omgående. Bildelar Corner hemsida förklarar att hastighetssensorn sitter på utgående axel bilens växellåda. Sensorn läser pulserna som överförs från fordon rörelsehastigheten. Informationen överförs sedan till hastighetsmätaren som föraren använder för att mäta fordonets hastighet. Saker du behöver
ersätter hastighetssensor
Skruvmejslar
Socket Ratchet
ställa
Bil jack
Jack står
Visa fler instruktioner
1

Koppla bilbatteri. Använd domkraften för att lyfta den främre delen av bilen och placera pallbockar säkert på plats för att stödja bilen. Använd skruvmejsel för att lossa slangarna som är anslutna till luftintaget montering. Leta reda på filtret och ta bort skruven för att öppna lådan.
2

Ta monteringen luftintaget för att lokalisera den elektriska kontakten och hastighetssensorn. Den Engine Light Hjälp hemsida förklarar att använda ett Ratchet och uttag för att ta bort skruven som säkrar den felaktiga hastighetssensorn. Dra försiktigt på sensorn för att ta bort den från bilen.
3

Ta drevet ur den gamla givaren och lägga den i utbyte sensorn. Reparera Pal hemsida förklarar att filtret ska rengöras grundligt liksom sensorn flänsen. Installera den nya sensorn och fäst den på plats med lämplig skruv.
4

tillbaka den elektriska kontakten och luftintagsenheten. Anslut vakuumslangarna till luftintaget montering. När batteriet är ansluten till demontering och montering av hastighetssensorn är klar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/114859.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.