Olika typer av Go-Kart Motorer

Go-kart är en hobby som kan avnjutas av barn och vuxna. De motorer som används i go-kart hjälpa till att avgöra hur snabbt go-kart kommer att resa. Storleken på motorn bidrar också till att avgöra vilka go-kart är lämpligt för ryttaren, beroende på hans eller hennes ålder, eftersom vissa motorer ger hastigheter på upp till 200 miles per timme. Tvåtaktsmotorer

Några av de mest populära go-karts belägna i anläggningar såsom nöjesparker och familjecentraler roliga drivs av tvåtaktsmotorer. Tvåtaktsmotorer normalt drivs med el och normalt kan hålla en tillräcklig laddning för att slutföra 20 minuter av racing. Tvåtaktsmotorer är utformade för att vara mer barnvänlig, eftersom de har möjlighet att arbeta vid en minskad risk för antändning, vilket ibland kan hända med bränsledrivna go-karts. Tvåtaktsmotorer har dock har förmågan att arbeta med en stor makt och kan nå hastigheter på upp till 160 miles per timme.
Fyrtaktsmotorer

fyrtaktsmotor är den bränsledrivna kusin till tvåtaktsmotor och oftast fungerar på vanlig bensin. Fyrtaktsmotorer är, likt tvåtaktsmotor, finns på go-kart banor, nöjesparker och familjecentraler kul, men många go-kart med fyrtaktsmotorer tillverkas även för professionell racing. Go-kart som arbetar med fyrtaktsmotorer är vanligtvis endast tillåtet för användning på utomhusbanor på grund av röken som avges av bensinen. Motorer som drivs med bensin-baserade fyrtaktsmotorer kan nå hastigheter på upp till 200 miles per timme och 90 hästkrafter.
Tankar

Dessutom till skillnaderna mellan gas-och eldrivna go-kart, det finns en skillnad mellan storleken av tankar tillgängliga för bensindrivna go-kart, storleken har en direkt effekt på hastigheten och kraften i motorn. Go-kart med mindre bensintankar använda en mycket enkel carb system som matar bensin direkt till motorn genom ett enda rör. Större tankar är lite mer komplicerat, men ändå kraftfull. Dessa större tankar använda två rör, med en ritning gas från carb och deponera det direkt in i motorn och den andra återstående ständigt beredd att erbjuda backup. Detta ger go-kart med större tankar lite mer fördel att låta dem gå snabbare eftersom det minskar risken för att suga luft in i tanken vid tvära svängar, vilket saktar ner motorn.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/114846.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.