Vad är funktionen av Transmission Control Solenoid ?

Bilens växellåda överföringar effekt som genereras av motorn till drivhjulen . Överföringen använder ett hydrauliskt system som styrs av en grupp av solenoider man växlar automatiskt när du kör . Enheter av detta slag kallas automatisk , eller datorstyrda, transmissioner . Magnetventil Funktion

Solenoiden mottar elektroniska signaler från sensorer placerade på olika ställen på motorn . Dessa signaler , som genereras från fordonet och motorns varvtal , orsaka solenoiden för att öppna och stänga hydrauliska ventiler inne i transmissionen att skifta redskap .
Hydraulsystem

transmission hydrauliska systemet består av trycksatt vätska som strömmar genom en serie av passager och rör. Denna vätska , som kallas transmissionsolja , sänds av solenoiderna till olika delar av transmissionen som behövs .
Ventilhus

Solenoids styra riktningen på fluidflöde i det hydrauliska systemet genom att manipulera ventiler inuti ventilkroppen . Från denna punkt, är vätska skickas till specifika kugghjul , såsom första växeln , beroende på den aktuella körsituationen . En del av ventilhuset , känd som den manuella ventilen , är direkt kopplad till bilens växel handtag .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/114838.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.