Varför är stål som används för bilkarosser ?

Stål används ofta i byggandet av chassit och karosseridelar av lastbilar och bilar . Anledningen till stålets användning inom bilindustrin är stålets unika uppsättning egenskaper som konstruktionsmaterial . Material Properties

Stål består huvudsakligen av järn med en liten mängd - mellan 0,2 och 2,1 procent - av kol . Stål är mycket hård och stark . Stål har en mycket hög hållfasthet i förhållande till vikten . Alla dessa egenskaper gör den lämplig som ett material för bilkarosser . Stål är ofta legerat med små mängder av mangan , krom , volfram och vanadin att göra det ännu starkare .
Enkel tillverkning

Eftersom stål är formbara , är den kapabel för att formas till de blanketter som behövs för att skapa chassi och kaross paneler av bilar . Stål kan hällas i gjutformar och kyldes för att skapa andra former, såsom ett motorblock . Och stål är lätt att hålla ihop med svetsteknik .
Kostnad

Priset på stål är låg i förhållande till många andra metaller . Även om aluminium är lättare än stål och har en liknande styrka - vikt-förhållande , är det betydligt dyrare och så används endast i avancerade bilar . Stål är riklig och billig . I kombination med dess materiella egenskaper och dess formbarhet , dessa faktorer gör det till ett idealiskt val för bilkarosser .

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/114715.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.