Prestanda Tips för en 4.3L V6 motor

Den 4,3 liters V-6 motor tillverkas av General Motors. Den 4.3L V-6 görs på samma produktionslinje som större V8-motorer och använder många av samma delar. Eftersom V-6 är en 90 graders boxermotor motor, som V-8s, kan det ta makten uppgradering utan att skada de interna. Även kolvar på denna motor är desamma som en 350 V-8, den hallowed litet block Chevy motor av lore. Pistons

Byta ut kolvarna stock Factory är en prestandauppgradering att överväga. Genom att byta kolvarna till högre prestanda balanseras och smidda kolvar med rätt urtag för ventil lättnad och en något överdimensionerad tråkigt att låta dig ordentligt finslipa och polera cylinderväggarna, kommer du att se en nästan omedelbar ökning av strömmen till 4.3L V -6, såväl som en minskning av mängden av skakningar och vibrationer under belastning att motorn är känd för. Byta kolvarna bör alltid göras tillsammans med en ordentlig kamaxel byte, vilket kommer att bidra till att maximera lyfthöjd och möjliggöra optimal luft-och bränsleflöde till dina nya kolvar.
Kamaxel Byte

En kamaxel ersättning är en annan sak som du kan göra för att förbättra prestanda i Vortec V-6 motor. Genom att ersätta fabriken kamaxeln med en som har varit på rätt plats och specialanpassats, ser du att du kan se en mycket jämnare fördelning av makt över motorns effekt band, liksom en bättre låg slutet vridmoment och övre änden maximalt varvtal än vad du hittar med fabriken kamaxeln. Kamaxeln är ansvarig för att lyfta ventilerna och se till att insug och avgas timing är optimerad, så du kan även se en ökning i bränsle körsträcka med kamaxeln ersättare.
Ventil och Valve Springs

Byt fabriken ventiler och ventilfjädrar med polerade, tunga ventiler och ventilfjädrar som kommer att hålla upp till ökningen av effekt och vridmoment som du ser från din nya kamaxel och församlingar kolv.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/114646.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.