Hur man använder en Sit Down Forklift

En gaffeltruck är en motordriven industriell truck som används för att transportera laster i fabriker, fabriker och byggarbetsplatser. De sit-down-modeller har solida gummidäck avsedda för släta ytor och så används typiskt i lager inställningar. Använda en gaffeltruck liknar bilkörning men flera skillnader har gjort det så att OSHA kräver drivrutiner för att slutföra en examen och demonstrera sin körning förmågor innan de tillåts att manövrera maskinen. Under din utbildning du kan öva och förbättra dina kunskaper genom att följa dessa enkla steg om hur man använder en gaffeltruck. Saker du behöver
Forklift
Modell bruksanvisning
Spotter
Load
Visa fler instruktioner
1

Läs drifthandboken för modellen gaffeltruck företaget använder. Eftersom de flesta utbildning ges på arbetsplatsen, kommer du att ha tillgång till manualen för gaffeltruck du kommer att lära om. Anteckna de säkerhetsrutiner och eventuella särskilda tekniska aspekter av din maskin.
2

reda belastningen detaljerna för modellen gaffeltruck du kör och lasten du behöver flytta. Till exempel, om din gaffeltruck är utformad för att lyfta en last på 5000 pounds med en 24-tums lastcentrum, försök inte att lyfta ett längre belastning eller hissen kommer tippa framåt. Lastens centrum bestäms genom att dividera längden av lasten i hälften. Så om du har en maskin med en 24-tums center maximum, bör du försöka att inte bära en last längre än fyra meter. Addera 3

Sitt ner i gaffeltruck sätet och säkra sitsen bälte. Sätt press på bromsen med foten och ange riktningen växelspaken till "neutral". Vrid tändningen till "på" och vänta på att motorn ska starta. Med foten fortfarande på bromsen, kolla runt maskinen för synlighet och aktivera sedan gaffeltruck växel. Hissen är nu redo att flytta.
4

Kör trucken till last och sedan försiktigt ta upp med gaffeltruck. Kontrollerna på varje modell maskin kan vara olika, men i allmänhet, för att plocka upp en last måste Sänk stiften och luta masten framåt. Sakta kör gaffeltruck framåt så att stiften glider under pallen och sedan luta masten till upprätt läge och lyft lastning stift.
5

Tilt masten bakåt innan du börjar att flytta lasten till hjälper till att stabilisera den och hålla lasten så nära marken som möjligt. Lyft aldrig högre än nödvändigt, eftersom du offrar kontroll över maskinen.
6

Flytta lasten till drop-off plats till en rimlig hastighet och använd din horn på alla korsningar, vilket ger fotgängare rätt -av-vägen. Om du inte kan se över din last, måste du köra bakåt med ena handen på ratten och en hand på bandage. För att gå upp en lutning, måste du köra fram och använda en spotter. Körning bakåt upp en lutning gör att lasten att spilla och hissen att tippa eller falla.
7

Avlämning din last på plats genom att luta masten till rakt upprätt läge och sänka hissen stiften . På låg inställning, luta masten framåt så att lasten rör vid marken och sakta tillbaka hissen upp för att ta bort stiften från under lasten. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/114642.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.