Hur man bygger en elektrisk Go Kart

Racing runt en bana i en go kart i hög hastighet, med din botten bara några inches från marken, är ett mycket spännande sätt att tillbringa en eftermiddag. Även om du inte bor i närheten av en travbana så du kan oftast ta en kart till autocross händelser och även några dagar spår. Du kan njuta av din hobby och vara miljövänlig genom att bygga och tävla en elektrisk go kart i stället för en som kör på bensin. Popular Mechanics visat att det är mycket liten skillnad mellan utförandet av en elektrisk och en bensin go kart. Saker du behöver
Kart chassi
25hp likströmsmotor
Controller från en golfvagn
28 litium-jon-fosfat batterier
Visa fler instruktioner
1

bort gasen motor, bränsletank och bränsleledningar från go kart. Beroende på chassit du köpt deras ställning kan vara olika, men oftast motorn sitter i den högra bakre delen av chassit och bränsletanken är mellan förarens ben, under ratten.
2

Mount batterierna tillsammans i en lång rad. Litium-jon-fosfat batterier kan svälla och spricka höljet när de används om de inte hålls tätt samman. Montera batterierna längs den vänstra sidan av chassit om det finns plats. De är tunga och detta kommer att bidra till att balansera vikten av den elektriska motorn.
3

Montera likströmsmotor i den högra bakre delen av kart. Tillåt utrymme för motorn att böjas genom att montera den genom slitsar i stället för hål, annars vridmoment kan blåsa motorn. Den utgående axeln hos den elektriska motorn skall förenas till växellådan på samma sätt som bensin motor.
4

Anslut kontrollenheten golfvagn till gaspedalen och till motorn. Regulatorn kommer att översätta det mekaniska trycket på gaspedalen till en strömnivå som går in den elektriska motorn, därmed reglera den effekt som ges till bakhjulen. Montera krets på den högra sidan av kart så gott du kan för att balansera vikten.
5

Link batterierna ihop och ansluta dem till elmotorn. Använd en strömbrytare i kretsen för att se till att du har förmågan att stänga av för att spara på batteriet. Ställ omkopplaren inom räckhåll för föraren så han kan bryta strömmen om han behöver.
6

Ladda batterierna och testa go kart med de bakre drivhjulen i luften innan du testar den på marken. Kontrollera att styrenheten levererar en varierande mängd ström till motorn och att batterierna är ordentligt på plats.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/114592.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.