Hur du jämför GCWR till GVWR

Medan både avse betyg bil vikt, står GCWR för tågvikt rating, och GVWR står för totalvikt. Dessa värden anges av tillverkaren och är individuell för varje modell och trim av ett fordon. GVWR är viktigt när du fyller själva fordonet, och GCWR är viktigt när man beräknar hur mycket av en belastning på ett släp fordonet kan dra. Instruktioner
1

Titta på tillverkarens specifikationer för GVWR. Detta värde finns i tillverkarens broschyrer eller webbsidor och manualer fordon, och kan också hittas på tekniska specifikation webbplatser som Edmunds eller bilar Direct. Detta värde representerar den totala maxvikt ett fordon kan bära.

Maximala vikt inkluderar vikten av själva fordonet, specificerat antal passagerare (t.ex. en pickup med fem passagerare beräknas ta fem passagerare), och maximal last gräns. Alla dessa individuella värden är allmänt tillgängliga i tillverkarens specifikationer, särskilt för pickuper och andra lastbärande fordon.
2

Räkna ut hur mycket vikt själva fordonet kan bära. För att göra detta, subtrahera tjänstevikten på fordonet från GVWR. Tjänstevikten är vikten av fordonet när det belastas med standardutrustning, bränsle och olja, och utan förare, passagerare och gods. Det resulterande värdet är den maximala lastkapacitet på fordonet. Addera 3

Titta på tillverkarens specifikationer för GCWR. Detta värde finns också i tillverkarens broschyrer eller webbplatser, fordon manualer och på webbplatser som Edmunds eller bilar Direct.

GCWR beaktar GVWR och maxvikten för släp. Den GCWR är den maximala vikten på fordonet kan bära och dra ihop. Den maxvikten för släp plus GVWR av fordonet får inte överstiga GCWR som anges av tillverkaren.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/114474.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.