Hur får MPG Information om en gammal lastbil

Ta reda på information om bränsleekonomi för en gammal lastbil kan vara utmanande och kan ta lite forskning för att åstadkomma. Bränsleekonomi var inte ett stort problem förrän på 1980-talet, så det bränsle körsträcka data för många fordon var inte en hög prioritet och kan vara svåra att hitta. EPA kräver inte skaparna av stora, tunga lastbilar för att rapportera bränsle körsträcka, vilket innebär att uppgifter om bränsle körsträcka för dessa fordon inte har antecknats i ett enda, opartisk plats. Du kan fortfarande bestämma den ungefärliga bränsle körsträcka av din gamla lastbil med hjälp av olika metoder. Instruktioner
Hitta information om bränsleekonomi
1

Samla din lastbil relevant information, inklusive dess VIN-nummer, märke, modell, det år den tillverkades, storleken på motorn och om fordonet har ett standard eller automatisk växellåda.
2

Gå till Fuel Economy hemsida, vilket är regeringens webbplats som spårar information om bränsleekonomi för fordon i USA. Fuel Economy databas (se Resurser) börjar 1985. Om din gamla lastbilen är mindre än 25 år gammal, kanske du kan hitta sin information om gas körsträcka genom att leta upp det med märke, modell och tillverkningsår. Kontakta tillverkaren
3

direkt. Du kanske kan ge en kundtjänst med fordonets information och VIN-nummer och ta reda på sin ungefärliga bränsleekonomi.
4

Bestäm bränsle körsträcka av motorn. Medan lastbilen gör och modeller har förändrats betydligt under åren, de allmänna typer av motorer som används har inte. Ford, till exempel, har tillverkning av 302 sedan 1960-talet. Medan motorn som kommer att gå på 2011 Mustang har verkligen haft vissa uppgraderingar sedan de första modellerna, är den grundläggande förutsättningen densamma.

Använd webbplatsen Fuel Economy för att lokalisera den äldsta fordon kan du som har en liknande motorn till det i din gamla lastbil. Ungefärlig bränsle körsträcka ges för att passa din gamla lastbil. Om den har en automatisk växellåda, kan du dra av ett par miles per gallon, eftersom det kommer att bli något mindre bränsleeffektiva än en lastbil med en manuell växellåda.
5

Kontakta en bil klubb eller organisation som specialiserat på din typ av truck. De kan ha samlats här typen av uppgifter från sina medlemmar eller från fabriken specifikationer och tester under loppet av tiden.
Beräkna din bränsleekonomi
6

Beräkna din lastbilens bränsle ekonomi på egen hand om du inte kan hitta tillräckligt med information om sin bränsle körsträcka för att tillfredsställa dig. Du kommer att behöva samla upp en penna, liten anteckningsbok eller index-kort och en miniräknare. Denna process kommer att ta flera veckor att få en korrekt uppskattning, så förvara dem på ett säkert ställe.

Börja med att köra din bil mycket låg på bränsle.
7

Gå till bensinstationen och fylla din lastbil upp helt. Skriv ner exakt hur många liter bränsle du sätter in och den aktuella mätarst på vägmätaren. Om din bil har en trippmätare, nu är det dags att ställa in den också.
8

Kör trucken tills den bara har en kvarts tank kvar av gas. Fyll den tillbaka upp. Skriv ner exakt hur många liter gas du sätter i den och mätarställning.
9

Subtrahera den första mätarställningen från den andra. Detta kommer att berätta hur många miles du har rest. Dividera den siffran med antalet liter du in i lastbilen.
P Om din lastbil reste 300 miles och du bara sätta 15 liter gas i den för att fylla det hela vägen tillbaka upp, vet du din lastbil är att få 20 miles till varje gallon.
10

Fortsätt spåra din bränsleekonomi på detta sätt i flera veckor och de genomsnittliga siffrorna tillsammans för att fastställa en mer exakt uppskattning. Du

också kan ge all den information som bränsleekonomi Calculator bränsle körsträcka (se Resurser).

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/114316.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.