Hur Square en släpvagnsaxel

Trailer axlar sitter utanför kvadrat kan orsaka en släpvagn för att förflytta sig i en vinkel när bogseras. Resan vinkeln ökar slitaget på däcken knutna till axlarna, eller ännu värre, gör att du förlorar kontrollen över resor medan du kör. Båda situationerna leder till potentiellt farliga problem för dig och passagerarna i dragfordonet. Justera axeln korrigerar problemet och eliminerar riskerna med out-of-square axlar. Saker du behöver
pallbockar (2) katalog Hylsnyckelsats
3/8-tums spärrskaft
Måttband
Visa fler instruktioner
1 < p> Sänk främre trailern uttaget till sitt lägsta läge. Placera en pallbock på baksidan av varje hörn av släpvagnen. Höj trailer jack till sitt högsta läge att lyfta släpvagnens däck från marken.
2

Vrid muttrarna på toppen av varje U-bult axeln hängare fyra varv moturs med en hylsa och 3 /8-tums spärrskaft. Tryck på axeln. Lossa muttrarna om axeln inte rör sig.
3

Dra ett måttband från nedre högra sidan av stötfångaren till mitten av axelns vänstra sida. Läs måttband. Flytta till slutet av måttbandet till den nedre vänstra sidan av släpets stötfångare. Mät avståndet från stötfångaren till centrum på axeln högra sida.
4

Lägg de två mätningarna. Dividera denna mätning med två. Till exempel, en mätning av 164-1/2 och en andra mätning av 164 lägga till upp till 328-1/2. Dividera summan med två för en mätning av 164-1/4.
5

Dra måttbandet från högra hörnet på trailern till mitten av axeln. Justera axeln till mätningen bestäms tidigare. Dra åt muttrarna för U-bult galgar. Flytta till den andra sidan av släpvagnen. Ställ den andra sidan av axeln till den förutbestämda mätningen. Dra åt U-bultarna på vänster sida av axeln.
6

Sänk trailern uttaget till sitt lägsta läge. Avlägsna domkraften från vagnens ram. Höj trailer jack till sitt mittläge.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/114314.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.