VTEC Specifikationer för en Civic Kamaxel

Honda forskning och utveckling uppfann systemet VTEC ventilsystem 1983. Ventilsystem är en allomfattande term som beskriver de mekanismer som styr driften av ventilerna. Dessa ventiler kontrollera flödet av olja och luft som underlättar förbränningen i en förbränningsmotor. Kamaxeln är en del av detta system och direkt styr ventilerna hos motorn. VTEC står för variabla ventiltider och lyft Electronic Control och syftar till att förbättra effektiviteten i ventilsystem systemet. Den VTEC i 2011 Honda Civic GX NGV använder två kamaxel profiler och elektroniskt väljer mellan de två. VTEC och Specifikationer Motor

2011 Honda Civic Si har ett system för VTEC ventilsystem som innehåller en dubbel överliggande kamaxel. Denna dubbla överliggande kamaxel styr elektroniskt 16 ventiler. Denna motor har fyra cylindrar som innehåller fyra ventiler per cylinder. Avgasgrenröret är tillverkad av rostfritt stål och motorn har en multi-point bränsleinsprutningssystem. Både motorblock och cylinderhuvud är tillverkade av aluminiumlegering. Diametern på cylinderloppet är 86 mm och längden av slaget kolven är 86 mm samt. Denna motorns kompression ranson är 11 till 1.
Prestandaspecifikationer

2011 Civic Si är kapabel att producera 197 hästkrafter vid 7800 varv per minut. Vridmomentet rating av denna motor är 139 foot-pounds vid 6.100 varv per minut. Motorn kommer Redline vid 8000 varv per minut. Standarden transmissionen är en sluten ratio sexväxlad manuell. Denna bil har också en spiralformad differentialbroms som hjälper enheten att få mer styrförmåga. Den främre hjulupphängningen av 2011 Honda Civic Si är MacPherson fjäderben, medan den bakre är en multi-link fjädring systemet.
Mått

2011 Civic Si är 177,3 inches lång, 69 inches bred och står 56,5 inches hög. Hjulbasen på detta fordon är 106,3 inches bred och har en tjänstevikt på 2954 £. Den tjänstevikt på ett fordon speglar vikten av fordonet med en full tank och alla nödvändiga vätskor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/114143.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.