Vad är förhållandet mellan Kia och Hyundai ?

Både Kia och Hyundai grundades på 1940-talet med huvudkontor i Seoul , Sydkorea . Även om båda började som självständiga bolag , köpte Hyundai Kia och , som av 2010 , främjar och visar nya modeller av båda bilmärken . Historia

Hyundai grundades 1946 , och det blev snabbt det största företag i Sydkorea . Kia grundades två år tidigare i 1944 , producerar cyklar innan du slår till motorcyklar och lastbilar och senare tillverka bilar . I början av 1980 , samarbetar Ford med Kia och 1986 bolagen producerade bilen Pride tillsammans .
Merger

År 1988 ingav Kia om konkurs som en följd av den finansiella krisen i Asien . Ford sålde företaget till Hyundai . Kia blev snabbt lösningsmedel efter sammanslagningen , och under 2010 , är det ett dotterbolag till Hyundai .
Fördelar

Efter sammanslagningen började Hyundai och Kia till annonsera nya modeller av bilar . Kia fokuserat på att förbättra utformningen av sina modeller , och det anställt förre Volkswagen designern Peter Schreyer att förbättra stilen . En gång under kontroll av Hyundai , blev Kia ett blomstrande företag.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/114131.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.