Hur man kör en Tiptronic i Audi

Vissa Audi är utrustade med en speciell automatlåda funktion som kallas Tiptronic som tillåter dig att manuellt styra växlarna vid körning, ungefär som en manuell växellåda. Även om systemet har några begränsningar, ger Tiptronic-läge du mer kontroll över den valda växeln för att förbättra din körupplevelse, vilket ger dig möjlighet att växla ner när du behöver extra vridmoment eller uppväxling när du vill ha en mer bekväm åktur. Du kan komma åt och använda Tiptronic-funktionen genom att markera det med växelväljaren eller med hjälp av växelpaddlar (på vissa modeller). Instruktioner
Gear Selector
1

Starta motorn och bromspedalen.
2

Tryck på knappen på växelväljaren nivå (mittkonsolen) och dra ner till "D" inställning, samtidigt som man fortsätter att hålla bromsen. "D" visas på kombiinstrumentet visas.
3

Tryck växelväljaren till höger i Tiptronic gate, ange manuellt programläge. "M" visas på kombiinstrumentet visas, följt av ett nummer signalerar växeln att ditt fordon är närvarande i.
4

Accelerera normalt och tryck växelväljaren framåt i Tiptronic porten att flytta in en högre växel.
5

Dra växelväljaren tillbaka i Tiptronic porten att flytta in i en lägre växel.
Paddla Spakar
6

Starta motorn och bromspedalen.
7

Tryck på knappen på växelväljaren nivå (mittkonsolen) och dra den ner till den "D"-inställningen, "S" inställningen eller Skjut väljaren i Tiptronic gate. "D", "S" eller "M" visas på kombiinstrumentet visas. Observera att du inte behöver vara i Tiptronic porten att använda växelpaddlar.
8

Accelerera normalt och dra rätt "+" paddle shifter mot dig för att lägga in en högre växel.

9

Dra vänster "-" paddle shifter mot dig att flytta in i en lägre växel

. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/113978.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.