Så här importerar begagnade bilar från USA till Kanada

Att köra din bil över hela USA och i Kanada är bokstavligen en fråga om bränsle och tid, men importerar din bil till ett permanent nytt liv i Kanada är en annan sak. Den kanadensiska justitiesekreterare importerade fordon (RIV) bibehåller stränga normer för import av begagnade bilar från USA. Kontrollera att se till att ditt fordon uppfyller normerna - och göra förbättringar om det inte - innan du fortsätter processen att importera. Saker du behöver
Transport Canada fordon import lista Review, kanadensiska bilförsäkring och intyg
Certificate of title
Recall clearance dokument
Faxapparat
Export stämpel
Köpebrev

Visa fler instruktioner
1

Använd Transport Canada lista importeras fordon (se Resurser) för att avgöra om ditt fordon kan importeras till Kanada och om det behövs några ändringar innan du importerar.
2

slutfört en sökning titeln historia på din bil genom att ange bilens VIN-nummer på en av National Motor Vehicle Titel Information Systems godkända platser (se kapitalkrävande). En titel historia sökning kommer att avslöja historien om bilen, inklusive eventuella olyckor allvarliga nog för att motivera ett "varumärke". Branded bilar från USA är tillåtna i Kanada, men ibland med ytterligare tester för strukturell integritet. Om märket utfärdas uppfyller motsvarande för den kanadensiska "icke-reparerbara" beteckning, då det inte får importeras.
3

Försäkra din bil med ett kanadensiskt försäkringsbolag även när det är fortfarande i USA. Håll försäkringsbeviset med dig. RBC Försäkring, Intakt Försäkring och TD Försäkring är alla välrenommerade kanadensiska försäkringsgivare (se Resurser).
4

Gör eventuella ändringar som krävs och komplett varje kontroll som kan krävas enligt Transport Canada guide till importera fordon.
5

Leta kontaktinformationen för din exit port vid US Customs and Border Patrol webbplats (se Resurser). Faxa det ursprungliga titel till Avdelningen vid landgränsen där du kommer att korsa in Canada minst 72 timmar före ankomsten till gränsen. Detta kommer att tullkontoret tid att behandla din begäran innan du anländer med fordon för export. Ta den ursprungliga titeln med dig när du kör bilen.
6

Kontakta bilens tillverkare för ett återkallande clearance dokument för att bevisa att det inte finns några utestående påminner på fordonet. Detta kan vara i form av en skrivelse från tillverkarens huvud amerikanska eller kanadensiska kontor, ett utskrivet dokument från återförsäljaren, eller en online-utskrift, om tillverkaren har recall information på webbplatsen.
7

Kör till den kanadensiska gränsen via US Customs utpost där du postade titeln. Ta med din ursprungliga certifikatet avdelning för US Customs kontoret att stämpla för export.
8

Presentera stämplade titel och köpebrev för din bil till den kanadensiska tullkontoret. Betala import avgift till RIV samt en extra skatt för bilar med luftkonditionering. Ta Form Vehicle Importera 1 att fylla i och senare närvarande till regionala myndigheter. Fordon Import Form 2 kommer med posten några veckor senare.
9

Fyll Form 1 och Form 2 och ta dem, tillsammans med återkallelsen clearance, till en federal fordonsbesiktning center för kanadensiska fordon standarder provning. När testerna är passerat, kommer inspektion centrum stämpel Form 1. För Ontario invånare, är ytterligare provinsiella säkerhet och utsläpp inspektioner som krävs.
10

nuvarande form 1, bilens titel, köpebrev och försäkringsbevis till den provinsiella registreringsskylten utfärdande kontoret. I Ontario, har du också lämna de intyg från de andra kontrollerna. Betala de avgifter som krävs för att köpa din registreringsskylt och sticker, som kommer med posten inom några dagar.
11

Följ de bifogade instruktionerna till anbringa registreringsskylt och dekal till din bil.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/113977.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.