Farorna med att avveckla en bil

Några av bilens växlar, sensorer och displayer innehåller kvicksilver --- en extremt farlig kemikalie. Bensin är giftigt, direktkontakt kommer att skada din hud. Även om de flesta farligt när det blir till ånga, har gas potential att tända, ta bort den tomma bensintanken innan du använder några skärverktyg nära den. Bilar är full av andra milt farliga kemikalier, trodde att de skulle presentera obskyr fara. Medan dränering kylvätska, till exempel, anser barn och husdjur som kan försöka att konsumera färgad, söt vätska. Tänk på vad du tar bort olja kan göra för att din arbetsmiljö, vilket gör golvet, står jack eller greppet om verktyg hala. Krockkuddar

En krockkudde kan rädda ditt liv i en olycka, men en outvecklad krockkudde utgör en potentiell fara när du demontera din bil. Krockkuddar kan distribuera misstag, och arbetar på en bil kan sätta dig mitt i vägen. Ta bort och återanvända krockkuddar,. Inte distribuera dem Addera Batteri

Så länge du har ett laddat batteri i bilen, finns en risk för elektriska stötar. Även möjligheten att chockera dig själv med ett bilbatteri är fortfarande extremt låg under normala omständigheter, kan du enkelt klippa trådar eller oavsiktligt skapa en oavsiktlig krets vid demontering en bil. Ta bort batteriet innan arbetet påbörjas för att återvinna din bil.
Gravity

När du har tagit bort farliga kemikalier, ångor, krockkuddar och batteri, måste du ställa om fysiskt avveckla bilen. Oavsett din teknik och sekvens presenterar gravitationen en betydande fara. Tänk vad som skulle hända om uttaget misslyckats, eller däcket poppade, eller den del som du tror är stadigt fäst plötsligt lossnade. Kännedom om en bil som är vanligtvis säkra kan ge dig en falsk känsla av säkerhet när nya faror uppstår från att ta isär den bit för bit.
Kapning

Du kommer hitta några stadier av nedmontering lättare om du skär metall bort. Du kan använda kanske en plasma cutter, kapskiva eller oxy-acetylen fackla. Vart och ett av dessa verktyg presenterar sin egen risk. Även plasma fräsar kan se farliga, de är förmodligen den säkraste av de tre, de är mindre benägna att skada dig direkt. De klipper också lättare än de andra. Om du skär igenom något tungt, tänk på vad som kommer att hända när det lossnar: Förutse gravitation. Skärhjulen utgöra ett antal risker. För en, kan de skicka gnistor till 25 fot. De har också en tendens att binda, när de gör, hjulet kan rycka handen i en riktning du inte förutse. Använd kraftiga läderhandskar, se upp för vassa kanter och tänka riktningen verktyget vill dra dig. Ficklampor utgöra samma fara som plasma fräsar med extra risk att om du rör din kropp med en ficklampa eller falla på det, kommer det definitivt att skada dig, medan en plasma cutter behöver metall (inte kött) för att skära. Etablera goda villkor och bära skyddskläder. Bära en jacka läder svetsning, och alltid skyddsglasögon.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/113886.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.