Tecken på en dålig generator i en Semi-traktor

Även stora och oftast drivs av en dieselmotor, är påhängsvagnar bygger på samma grundläggande principer som andra fordon. En påhängsvagn har ett elsystem som bygger på en generator för att ge ström till olika tillbehör och komponenter. Precis som med en bil, då generatorn på en påhängsvagn blir svag eller misslyckas, kommer olika avslöjande symptom uppstår. Dim Strålkastare

Strålkastare som ökar i ljusstyrka som ökar motorvarvet eller växa dimmer när motorns varvtal minskar är en av de vanligaste symptom i samband med en sviktande generator. En försvagad generator inte är i stånd att producera tillräcklig elektrisk energi för att tillgodose strålkastarna vid låga motorvarvtal. Som ett resultat kommer strålkastarna växa dimmer som motorvarvtalet sänks. En stark generator ger en stadig ström vid alla varvtal, och kommer inte att producera några förändringar i strålkastare ljusstyrka.
Slow /svaga elektriska komponenter
p Alla av de elektriska tillbehören på en påhängsvagn kräver en stadig tillförsel av elektrisk ström för att fungera korrekt. En svag eller inte generatorn inte kommer att kunna leverera tillräckligt med ström för att driva fordon komponenterna ordentligt. Komponenter såsom makt fönster och säten kan verka långsamt, kan elektriska klockor sakta ner och misslyckas med att hålla rätt tid, och innerbelysning och instrumentbelysning kan verka svag eller flimrar.
Svagt batteri

Varje gång en påhängsvagn motorn startas, är lite ström dras från batteriet. Generatorn arbetar för att ersätta den använda strömmen när motorn är igång för att hålla batteriet fulladdat. En svag eller inte generatorn kommer inte att kunna ersätta den nuvarande förlorade med batteriet under start. Med tiden förlorade mängden ström av batteriet ökar tills batteriet ur stånd att starta fordonet. Resultatet är svårt eller långsam start och så småningom ett dött batteri.
Noise

Generatorer består av flera rörliga delar och förlitar sig på interna kullager för smidig drift. I vissa fall kan lagren inom en växelströmsgenerator bli sliten, vilket resulterar i en ökning av friktion och värme. Med tiden kommer lagren bli sliten tillräckligt för att resultera i fel på generatorn. Oljud såsom skrikande, tjutande, slipning eller klicka är en primär indikator av slitna generator lager och eventuell generator misslyckande.
Rough Running

Släp motorer beroende elektriskt drivna och datorstödd komponenter för att köra ordentligt. En svag generator kommer inte att kunna leverera tillräckligt med ström för att korrekt driva bränslepumpen, sensorer, datorer och andra kritiska motorkomponenter. Resultatet blir svårstartad, dålig tomgång och dålig motorprestanda.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/113877.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.