SmartCar Säkerhet

Nästan så snart som Mercedes-Benz "smarta" division började importera sina diminutiva fordon till Nordamerika, uppstod frågor om säkerheten för de små bilarna. Eftersom smart fortwo skulle dela vägarna med 6.000 pund. Chevrolet Suburbans och Hummer H2S, oro krocksäkerhet var främst på köparnas sinnen. OfficialRatings

Fast det är inte mycket större än hytten på en pickup, sans huven, och saknar varje tillstymmelse av visuell skrynklar utrymme, utför smart fortwo förvånansvärt väl i amerikanska krocktester och ger god åkande . National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) Priser 2009 fortwo med fyra av fem stjärnor för förare skydd och tre av fem för passageraren. Sidokollision för föraren fick ett femstjärnigt betyg, men bara för bältade passagerare. Den oberoende Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) utför en strängare rad tester, och 2008 fortwo förtjänat ett "bra" betyg för fram-och sidoskydd. Tak krossa och tester rollover fick liknande värderingar.
Struktur


att kompensera för bristen på plåt, är det smart fortwo struktur utformad mycket likt en racerbil är störtbåge. Smart kallar sin unika kropp struktur ett "Tridion säkerhet cell," och det helt omger bilens passagerarutrymme med höghållfast stål. Omkretsen av fortwo unika äggliknande form åstadkommits genom strukturen i denna säkerhet cell. Huvud och bröst-skyddande seat-monterade sidokrockkuddar är standard utrustning.
Video

Flera dramatiska filmer kan hittas på nätet visar fortwo säkerhet i en krasch med ett större fordon. Inget belopp av säkerhetsutrustning är ett bevis mot allvarliga skador i händelse av en bilolycka, naturligtvis, men mycket tyder på att smarta har gjort ett bra jobb med att skapa lika villkor. Smarta passagerare som har oturen att trassla med en SUV kan punted omkring som en fotboll, men behöver inte oroa dig för att krossas som ägg.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/113777.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.