Bil olja specifikation

Bil motorer har oljor som skyddar bilen från skador genom att erbjuda en mängd olika funktioner såsom fungera som ett smörjmedel och kylning av fordonets inre delar. Medan oljebyten kan vara jobbigt, med en bil som skadats av dålig smörjning eller överhettning är ett ännu större problem. När bilarna blir mer komplex, har olika typer av oljor utvecklats som fungerar väl under olika omständigheter. Basic Needs

Automotive olja ska kunna fungera som ett smörjmedel i bilen genom att nästan ingen metall mot metall kontakt. Automotive olja måste agera som kylmedel för de inre delarna av bilen. Till exempel, kolvar som finns i motorfordon har ofta olja sprutas på dem svalna dem.
Raffinerade oljor

Oil skall raffineras från råolja och förvandlas till basolja . Basoljan har lätta bensinbränslen, vaxer och tjära ursprungligen det, liksom aromater, enligt California Scientific. Dessa material avlägsnas från oljan under processen av förfining så att oljan inte skada bilen. Mycket ren
syntetiska oljor

Syntetiska oljor basoljor med mycket goda egenskaper, vilket gör dem bättre för bilar än raffinerad olja. Enligt Bil biblar, förbättrar syntetisk olja motorns prestanda och kraft, skyddar motorn från mineral uppbyggd och är perfekt när motorn är kall.
PAO basoljor

PAO basoljor kan hantera mycket låga temperaturer och är också resistenta mot bildande syror, vilket kan vara skadligt för bilen, enligt California Scientific. Däremot har de flesta andra oljor nu gjorts om för att ha dessa funktioner så att de inte längre är underlägsna de PAO basoljor.
Semi-syntetiska oljor

Semi- syntetiska oljor inte har mer än 30 procent syntetisk olja, med resten av oljan är mineralolja. Dessa semi-syntetiska oljor är dyrare än syntetiska oljor eller mineraloljor. Enligt Bil Bibeln, betyder semi-syntetisk olja inte behöver bytas så ofta, är tre gånger så effektiva för att minska motorslitage och ger ett mycket bra skydd när man börjar ute. Addera Group V

Oljor serverar en mängd andra funktioner och vissa bil oljor är bättre för vissa typer av bilar, medan andra bil oljor är bättre för andra biltyper, enligt California Scientific. En typ av olja, som kallas grupp V, är gjord av fettsyror som kommer från växter och djur. Denna typ av olja är den dyraste, men också gör det bästa jobbet på att städa ur motorn.
POLYESTER

Många oljor är bättre för att hjälpa motorer arbetar vid kall temperaturer, såsom syntetiska oljor, enligt California Scientific. Men bilar också ibland behöva arbeta vid höga temperaturer. Polyester är den bästa typ av olja för höga temperaturer eftersom dessa oljor är de mest effektiva kylmedel, vilket minskar skadorna att värmen gör att bilen.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/113588.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.