91 Infiniti M30 Motorspecifikationer

Den Infiniti M30, först introducerades 1990, var i huvudsak en amerikansk version av Nissan Leopard säljs i Japan. År 1991 producerade Infiniti sin M30 i två trim alternativ, coupé och cabriolet. Dessa två trimmar var mekaniskt identiska, sportsliga samma motorer och andra prestanda-orienterade funktioner, t.ex. bromsar och fjädring. Motorstorlek

standard 3-litersmotor på M30 hade ett deplacement på 2960 cc. En cylindervolym är volymen av motorns cylindrar, en allmän indikator på motorns storlek och makt. Den representerar den totala luften förflyttas av kolvarna i alla motorns cylindrar.
Cylindrar

Denna motor hade sex cylindrar arrangerade i ett "V" formation (V- 6). Varje cylinder har en borrning på 3,43 inches och en stroke på 3,27 inches. Hålet i en motor är storleken av den inre ytan av en cylindrisk volym som behåller och tätar en rörlig ring-och-kolvaggregatet. Stroke är den maximala distansen som en kolv färdas från toppen av cylindern till botten av cylindern, som bestäms av den mekaniska utformningen av vevaxeln.
Prestanda
< p> Denna motor producerade 162 hästkrafter vid 5.200 rpm och 180 fot-pounds av vridmoment vid 3.600 rpm. Den hade ett kompressionsförhållande på 9-till-1. Motorn och den här bilen hade en EPA-uppskattade bränsleekonomi av 17 miles per gallon (mpg) i staden och 23 mpg på motorvägen. Vridmoment mäter hur mycket arbete en motor kan prestera, och hästkrafter är den ränta baserad mätning av hur snabbt den kan utföra det arbetet. Kompressionsförhållande är förhållandet av volymen av motorns förbränningskammare, från dess största kapaciteten till dess minsta. En högre kompressionsförhållande indikerar att motorn är i stånd att utvinna mer mekanisk energi och därmed producera mer makt.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/113566.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.