Bilradion Tricks

Många faktorer påverkar den långsiktiga prestanda för din bil ljudsystem. Systemets ålder, till exempel, kan vara en faktor som normalt slitage skada det. Dessutom kan det sätt du behandlar ditt system ha en negativ effekt på mängden ytterligare miles dig och ditt ljudsystem kommer att resa tillsammans innan du måste byta ut den. Volym

Överskrid inte den rekommenderade volymen. De som sannolikt kommer att skada deras talare genom att tvinga dem att prestera på ett sätt som är oförenligt med deras design. Enligt Hermosa Records hemsida, om du vill få ett större ljud, bör du installera extra högtalare.
Efficiency

Effektivitet är viktigt också. Se upp för alla 800-watts högtalare som plötsligt börjar bete sig som en 50-watts högtalare. Håll också i minnet att för att maximera effektiviteten, uppmärksamma arrangemanget av subwoofers. Som Hermosa register webbplats påpekar, kommer en åtta-tums högtalare korrekt placerade fungera mycket bättre än en 15-tums högtalare som du placerar precis var som helst. Om du är osäker på den exakta platsen där du ska placera din subwoofer, kontakta en erfaren professionell. Korrekt placering av högtalarna skiljer sig från bil till bil, beroende på hur du vill använda ditt ljudsystem.
Proper Care

Placera förstärkaren på en upphöjd yta. Inte under några omständigheter installera det direkt på golvet i ett fordon. Som Klimaco hemsida säger, kan din förstärkare ådra skador som vattnet gör sin väg in i det.

Högtalarspecialisten Matt Polk säger, är ett tecken på att din förstärkare är alltför högt att du börjar höra distorsion. Distortion kan skada högtalarna. Enligt Polk, om ditt system saknar rätt delningsfilter och du fortsätter att använda volymer starkare än de ändamål för vilka tillverkaren byggt systemet, kan du sträcka systemet bortom sin kapacitet, och talarens röst spole kunde bryta.


Speaker /Amp Andel

högtalare till förstärkaren andel är viktigt. Enligt Polk, för optimalt ljud, bör du köpa en förstärkare som matchar wattal högtalaren på topp. Till exempel, om din högtalarens märkeffekt är 200 W max, ska du köpa en förstärkare som är säkert kunna hantera 200 watt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/113446.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.