Typer av godsvagnar

Tåg fans vet att godsvagnar finns i ett brett spektrum av olika typer, färger, former och storlekar, men de flesta kunde inte se skillnad mellan en boxcar och en vanlig tratt bil. Godsvagn klassificering kretsar kring bilars specifika design för att hålla vissa typer av varor. Flat Car

Platta bilar är precis som namnet låter. Används för att transportera bilar, stockar eller andra råvaror som inte skulle passa i någon annan typ av godsvagn, dessa bilar har inga väggar --- bara en plan botten på vilken avsändaren lastar godset.
Gondola Bil

En gondol bil är en godsvagn med en öppen topp och fasta sidor. Dörrarna är upphängda på ett sätt som gör dessa bilar bekvämt för last dumpning.
Hopper Car

En tratt bil är en öppen-top, själv- clearing typ av godsvagn. Dessa bilar har fasta sidor och ändar, varierande antal delade trattar utgör botten på varje bil. De trattar har dörrar som används för att rensa bilen.
Boxcar

boxcar, den vanligaste godsvagn typ, består av en lådformad bil med endera sidan dörrar eller sido-och slut dörrar. Många godsvagnar har fått FDA-godkännande för transport. Vissa är konstruerade för transport av visst gods, alla andra typer av Boxcar är en generisk boxcar
Stock Car

Stock bilar transport boskap.. Designad med boskapen säkerhet i åtanke, de tillåter djuren att äta, sova och andas under transport.
Tankvagn

Tankvagnar transport av vätskor, komprimerade gaser eller flytande gaser. Antingen Department of Transportation eller Association of American Railroads utskottet måste godkänna bilen som en certifierad tank bil innan ett fraktbolag kan använda den för att transportera vätskor eller gaser.
Kylskåp Bil

Kylskåp bilar har isolering, vilket gör att lasten att stanna vid en viss temperatur. Bilar som behöver transportera frysta råvaror innehåller en kryogen för att skapa minusgrader. Vissa har justerbara lastning enheter, väggreglar och /eller inbyggda behållare.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/113365.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.