Hur man identifierar Mazdas

Mazda Företaget grundades av Jujiro Matsuda 1920, dess ursprungliga namn var Toyo Cork Kogyo. Dess första bil var trehjulig truck. Dess första personbil släpptes 1960, och det var den första av många populära bilar som fortfarande åtnjuter idag. Du hittar mer en populär modell av Mazda bilar på vägarna idag. Att lära sig att identifiera de olika modellerna är möjlig genom att känna igen drag i fordonen. Instruktioner
1

Öppna huven på bilen och leta efter dammskyddet på motorn eller en platta som är placerad bakom kamdrev. På antingen ser du 2.0L eller 2.2L. 2.0L är den identifierar Mazda F2SA, 2.2L indikerar en Mazda FE
2

Titta på vevaxeln.. För Mazda FE, kan det finnas tre typer av vevaxlar: en lång näsa fastkilad som har en vev näsa som är 1,9 inches lång, en tapp typ som har en vev näsa som är 1 tum lång och en kort nos knappat som har en vev näsa som är 1 tum lång. Mazda F2SA har bara på kort och lång näsa vevaxel, medan vevaxeln för Mazda F2SM skiljer sig från alla tre.
3

Inspektera topplocket av motorerna. Mazda FE och Mazda F2SA dela samma stil av topplocket. Leta efter antingen FE79 eller F8 stämplat på huvudet på insugssidan.
4

Undersök kamremmen. För Mazda FE, använder fordonet en spännare, använder Mazda F2SA en sträckare samt en kamrem, medan Mazda F2SM använder en kamkedjan.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/113209.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.