Förteckning över bilmotorer

En av de mest grundläggande skillnaderna mellan en bil och en annan är den typ av motor. Motorer varierar i ett antal betydande sätt. När shopping för en bil, bör du vara medveten om de olika typerna av bilmotorer. Detta kommer att förbereda dig att fatta rätt köpbeslut för dig och din familj. Bränsle

Bilmotorer använder oftast en av två typer av bränsle. Din bil körs antingen på bensin eller diesel. Bilar som körs på bensin använda ett tändsystem som drivs av en gnista. Dieselmotorer använder ingen gnista, i stället förlita sig på kompression för att köra motorn. Bilar på 21-talet kanske även använda alternativa bränslen som biodiesel, gjorde en typ av diesel ur växter, etanol, en typ av bensin gjord av alkohol, eller ens elektricitet. Addera Kylning

Även motorerna finns i både flytande och luftkylda sorter, nästan alla bilar på vägarna idag är vätskekyld. Detta är på grund av federala utsläppsnormer. Vätskekyld motor fungerar genom vattenmantlar i topplocket och blocket. Dessa cirkulera vätska omkring den hetaste delen av motorn, att hålla dem svalna. Ett exempel på en luftkyld bil är den tidiga Volkswagen Beetle.
Cylindrar

En av de mest uppenbara sätt att se skillnad mellan en motor och en annan är antalet cylindrar. Motorer har mellan tre och 12 cylindrar, gjorde dock de flesta bilar idag har ett jämnt antal cylindrar mellan fyra och 12. Bilar med fler cylindrar är, generellt sett, mer kraftfull än bilar med färre cylindrar.
Cylinderarrangemangen

Förutom antalet cylindrar i en bil, motorer varierar av hur cylindrarna är anordnade. V-typ motorer använder ett motorblock med två vinklade delar som bildar formen av bokstaven "V." Ibland kan en V-typ motorblocket fördubblas upp för att bilda en "V"-typ motor. Radmotorer lägga alla kolvar i en enda rad, oftast med en kolv nummer mellan tre och sex. Horisontellt motstående motorblock sätta cylindrar och kolvar på vardera sidan av motorblocket, mitt emot varandra. Detta är en sällsynt typ av motor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/113152.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.