Hur man avkoda en Pontiac VIN Tag

Varje Pontiac fordon hade en 17-tecken chassinumret, eller VIN, som stämplas på fordonet efter avslutad produktion. Det inte bara ger information om specifika funktioner i fordonet, men också tilldelar en unik identifierare för varje Pontiac fordon. Den VIN kan användas för en rad olika skäl, bland annat registrering och identifiering av delar för underhåll. Saker du behöver
Pontiac fordon
Visa fler instruktioner
1

Leta VIN-nummer på plattan fäst instrumentpanelen på vänster sida, vilket kan ses genom vindrutan. Det är också noterat på etiketten på den vänstra dörrstolpen och Certificate of Titel och registrering.
2

Bekräfta de tre första tecknen, som kallas World Tillverkarens Identification (WMI), är "1G2, "som identifierar den som en General Motors fordon.
3

Granska fjärde och femte tecknet i VIN, vilket ytterligare definierar bilens modell och serie. Till exempel kommer en Pontiac Vibe har bokstäverna "SL", en Bonneville SE har bokstäverna "HX" och AA Grand Am GT kommer att ha bokstäverna "SN."
4

Lokalisera sjätte karaktär VIN, som definierar Pontiac kropp stil. En tvådörrars Pontiac betecknas med antingen en etta, två eller tre, en fyra-dörrars sedan betecknas med antingen ett nummer fem eller sex,. Samt en godsvagn definieras av antingen ett nummer åtta eller nio

5

igenom det sjunde tecknet i VIN för att förstå vilken typ av fasthållningsanordning i fordonet. De fasthållningsanordningar beteckningar är följande:

1 = säkerhetsbälten endast

2 = säkerhetsbälten, krockkuddar

4 = säkerhetsbälten, krockkuddar fram, sidokrockkuddar

5 = säkerhetsbälten, krockkuddar, förarens sidokrockkuddar

6 = säkerhetsbälten, krockkuddar, förarens sidokrockkuddar, passagerare sensor

7 = säkerhetsbälten, krockkuddar, förarsidan krockkuddar, Sidokrockkuddar bak
6

Lokalisera den åttonde siffran i VIN, som definierar den motor som används i fordonet. Till exempel står bokstaven "E" en V-6 3.4l motor medan antalet "2" betecknar en Inline-4 1.3L motor.
7

recension nionde siffran i VIN, vilket är kontrollsiffran används av Department of Transportation som en del av en algoritm för att bestämma huruvida VIN är ett giltigt tal.
8

Lokalisera den tionde och elfte siffran i VIN, kallas Vehicle Identifiering avsnitt (VIS), för att förstå det året och monteringsfabrik för fordonet. Bokstaven "A" som det tionde tecknet representerar 1980 och ökar sedan alfabetiskt och sedan numeriskt med varje år. Sekvensen upprepas igen 2010. Monteringsfabriken identifieras i den elfte tecknet med bokstaven "P", till exempel, representerar Pontiac, MI monteringsfabrik. Återstående tecken i VIN --- 12th via
9

Review 17 --- fastställa bilens serienummer, vilket är en unik identifierare som tilldelats varje fordon efter slutförandet av produktionen.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/113150.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.