Quadrajet Secrets

Den Quadrajet förgasare varumärket gjorde sig ett namn från 1960-talet till 1980-talet. Enligt Mako hemsida, var förgasarna en stapelvara på de flesta General Motors mot-8 bilar. De hade kraftfulla prestanda, som vann märket utbredda popularitet bland racingförare. Den har fyra fat - två primära sådana, som enligt Mako, kan du använda för normal körning, medan de sekundära är för racing. Flow Maximization

Enligt racerbil experten Jeff Huneycutt, ett sätt att maximera din luftflödet för ökad hastighet är att polera de sekundära luftrör, eftersom dessa är de som du skulle i första hand använda för ökad hastighet. Om avgaser rester eller annan smuts har samlats på luftrören över tiden, kommer det att orsaka problem med prestandan i förgasaren.
Justerbar Part Throttle

Vissa versioner av Quadrajet, inklusive Edelbrook modellerna, har en del känd som den justerbara delen gasspjäll. Denna enhet, enligt bil expert Mike Ervin, styr hur långt de primära stavarna gå ner i jets. När du justerar den justerbara delen gasreglaget kan förbättra hastigheten på din motor genom att låta din förgasare för att köra rika, föreslår Erwin att göra så avfall bensin.
Luftventil Justering

Håll dina sekundära flikar på cirka 1,13 inches till kanten av munnen på din förgasare s air horn när du har det helt öppet. Enligt Mako webbplats, skapar en öppning som är 90 grader eller mer kan skära av bränsleflöde från din förgasare rör, vilket i sin tur kommer att bromsa din prestation. Detta bränsleflöde minskning beror på att nedre kanten av dina sekundära klaffar blockerar dessa viktiga öppningar, enligt Mako.
Spring Tension

Ibland kanske du vill justera fjädern spänning på din Quadrajet. Enligt Ervin, måste du utföra den här uppgiften med omsorg, följa några strikta regler. Innan du ens börjar, ha rätt utrustning och vet var det är. Till exempel behöver du din justerskruv och din insexskruv låsskruv. Sedan försäkra din utgångspunkt fjäderspänning är på noll. Som Ervin påpekar, innebär detta när ditt fordon är i vila, det är minimal kontakt mellan luftventilen skaftstången och karbinhake.

Dra inte åt din justerskruven. Han varnar för att dra åt det mer än mellan en en-och-en åttondels varv och en en-och-en-kvarts varv kunde bryta våren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/113114.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.