Hur man bygger en Körbar Kit Car

byggsatsbil säljbroschyrer är optimistiska av naturen, du behöver inte leta länge för att hitta en som förklarar att även en genomsnittlig mekaniker kan bygga ett fullt kör bil i hans uppfart i en månads helger. Medan några av de mest välkonstruerade kit där ute kan faktiskt tillåta dig att bygga en super-bil på Honda Civic priser, det finns en stor skillnad mellan ett kit bil byggd som en helg projekt /leksak och en som är byggd för att köra. Mycket av skillnaden handlar om att gå utöver vad som skrivs i vanlig svart och vitt. Saker du behöver
Full uppsättning grundläggande handverktyg
Full uppsättning metriska och standard uttag
Verktyg för kapning, slipning och svetsning av metall
Fabrication och metall-bildande utrustning | Momentnyckel
Utförsäljning och mätverktyg
Visa fler instruktioner
1

Köp ett högkvalitativt kit från en etablerad tillverkare med gott rykte. Betydelsen av detta steg kan inte överskattas, ett kit bil kommer alltid bara vara så bra som dess grundläggande struktur, så en kompetent chassi och kvalitet konstruktion är ett måste. Några av de mest välrenommerade tillverkarna ute inkluderar Factory Five Prestanda och Superformance (som båda är specialiserade på muskel bil-eran, super-bil repliker gillar Shelby Cobra och Daytona Coupe) och Caterham, vilket gör Bantam-vikt Seven roadster. För ultimat körbarhet, få en bil med tak.
2

Satsa på en bränsle-insprutad motor, individuell fjädring bak och en automatisk växellåda. Dessa är inte de billigaste möjliga alternativ, men bränsleinsprutning är en beprövad där bränsleekonomi och körbarhet är berörda, och en helt individuell fjädring bak (som de hittade på 1989-1997 Ford full storlek, bakre lyxiga fyrhjulsdrivna bilar) kommer ger fantastisk hantering utan den hårda ritten av en fast bakaxel.
3

Täck undersidan och insidan av kroppen badkar, insidan av dina dörrar, undersidan av din huva och inre fender brunnarna med en ljudabsorberande keramik eller gummerad beläggning. För det ultimata inom ljud, värme och vibrationer isolering, bygga en glasfiber "andra hud" för insidan av bilens kropp badkar och tak (ca en tum från den ursprungliga ytan) och injicera isolerande tvådelad skum mellan dem.

4

ihop ditt kit enligt tillverkarens anvisningar, men ta det extra steget att införa smorda gummibrickor och isolatorer bakom varje bult, kropp fäste och chassi fäste där det inte kommer att påverka strukturell integritet. Detta kommer att gå en lång väg mot att minska buller och vibrationer i kabinen.
5

Utnyttja bussning polyuretan suspension överallt men i kontroll-arm-till-chassi svänger, där du kommer att vilja använda standard gummibussningar. Medan squishy gummibussningar inte kommer att hjälpa din hantering någon, kommer de att hjälpa bära bördan av vibrationer som överförs via vägen och in i din påkörningar.
6

Använd kvaliteten weatherstripping runt varenda gemensamma i kroppen tub huruvida det kallas för eller ens ingår. Om ditt kit inte erbjuder avsättningar för luftkonditionering, installera ett fristående eftermarknaden enheten från Vintage Air eller Nostalgia bildelar.
7

Installera en justerbar Praxis paket luftfjädring. Detta anständighet systemet blir styvare som det blir lägre och mjukare när den är inställd högre, vilket ger dig en kudde-mjuk ride och massor av markfrigången när efterlyst och en lågt hängande, race-spec installation när du behöver det.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/113059.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.