Hur felsöker jag en Hino 150 Diesel Motor?

Hino producerade den första japanska lastbilstillverkaren 1918 och fortsätter att vara en världsklass lastbil, en buss och motortillverkaren med sina dieselmotorer som säljs i mer än 100 länder. Dessutom tillverkar Hino också motorer för industriella tillämpningar. Den Hino 150 diesel motor är en pålitlig och slitstark motor, men som med de flesta maskiner som har flera rörliga delar, slitage kan uppstå. Innan du får motorn kontrolleras av en servicetekniker, det finns ett antal grundläggande felsökning du kan göra på egen hand. Instruktioner
1

Kolla efter blå rök från avgasröret. Detta kan tyda på en defekt pump bränsleinsprutning. Lägg ett bränsle injektor renare att dieselbränslet och kör tills du har tömt ett par tankar. Om detta inte eliminerar den blå rök, kanske du behöver en mekaniker för att bygga om pumpen.
2

Inspektera bränslefiltret om det finns en överdriven frisättning av vit rök. Borsta bort smuts från filtret eller byt ut den om det behövs. Justera timingen om du märker någon svart rök eller att motorn är låg effekt. Pumpen-till-motor timing kan vara felaktig.
3

Spola tanken om det finns någon bensin närvarande. Lukten kommer att vara lätt upptäckas genom att lukta tanken. Fyll på bränsletanken med diesel.
4

Lufta bränslesystemet för att eliminera luftläckage om fordonet ökningar på tomgång. En annan orsak kan vara en felaktig injektor pump.
5

kontrollera insprutningen linjer för läckor eller avbrott om motorn missar under en tung belastning. Dra åt injektion linjer om du hittar några lösa anslutningar.
6

Byt kolvringarna om det finns en plötslig minskning av motorns oljenivå. Detta indikerar att ringarna har gått dåligt.
7

Kontrollera bränslet avstängning solenoid om fordonet kör slut på bränsle när tanken är fortfarande full.


.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112975.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.