Så här importerar bilar från Tyskland till Kanada

Importera bilar från Tyskland eller något annat land än USA till Kanada är mycket svårt. Bilar tillåts i Kanada från alla andra länder än USA måste vara minst 15 år gammal. Bussar från andra länder än USA är endast tillåtet i Kanada om de tillverkats före 1971. Utländska medborgare kan få nyare bilar i Kanada om de planerar att använda dem tillfälligt, till exempel för en semester. Särskilda regler gäller för kanadensiska medborgare att föra en bil som ursprungligen tillverkades i Kanada tillbaka hem med dem efter tillfällig användning av fordonet utomlands. Instruktioner
1

Kontrollera bilens ålder. Om din bil inte är äldre än 15 år att räkna tillbaka från dagen för ankomsten till en kanadensisk tullhamn, kan du inte importera bilen till Kanada från Tyskland. Dock kan utlänningar få fordon som tillverkas mindre än 15 år sedan från Tyskland till Kanada med dem om de stannar i Kanada för ett tillfälligt besök, såsom ett arbete, semester eller en familj besök. Den utlänning behöver inte vara en tysk medborgare att ta bilen från Tyskland till Kanada för att tillfällig vistelse. Bilen kan endast stanna kvar i Kanada så länge ägaren är tillåtet att stanna. Det måste exporterade den dag ägarens viseringen löper ut, dock senast. Ingen bil från Tyskland tillåts att stanna kvar i Kanada för mer än 36 månader. Även i Kanada, tillåts bilar från Tyskland till Kanada tillfälligt inte kan säljas eller avyttras på något sätt. Kanadensiska medborgare som återvänder till Kanada kan sätta sina fordon i Kanada om bilen ursprungligen tillverkades i Kanada och hålls i Tyskland tillfälligt.
2

Bestäm om fordonet du planerar att ta från Tyskland till Kanada bär ett uttalande av efterlevnaden etiketten från den ursprungliga tillverkaren bevisa att bilen är konstruerad, testad och certifierad för att uppfylla Kanada Motor Vehicle Safety Standards eller USA Federal Motor Vehicle säkerhetsstandarder. Sådana bilar kan vanligtvis hittas i områden där kanadensiska eller amerikanska styrkor är stationerade i Tyskland. Om du köpt en begagnad bil utrustad med en sådan märkning och bilen byggdes under samma kalenderår du planerar att skicka den från Tyskland till Kanada, kan du importera bilen till Kanada och kringgå 15-års-åldern regeln. Detsamma gäller för fordon med en sådan etikett om du fick det som en gåva från en vän eller släkting senast ett år efter tillverkning. Du kan sedan föra fordonet från Tyskland till Kanada, om du kan bevisa genom en bestyrkt handling som undertecknats av båda parter att fordonet verkligen gavs till ägaren som en gåva.
3

Betala importtull och skatter om ditt fordon är tillåtet i Kanada. Om din inkörsport ligger i Nova Scotia, New Brunswick och Newfoundland och Labrador, en fem procent General Sales Tax (GST) betalas på fordonets säljarens värde som dokumenterats av den ursprungliga räkningen av försäljningen. Om den importerade bilen var en gåva och ingen ursprungliga räkningen av försäljningen är tillgänglig, kommer dess värde uppskattas genom kanadensiska tullen. Bilar med luftkonditionering är föremål för en punktskatt på 100 kanadensiska dollar. Om bilens genomsnittliga vägda bränsleförbrukningen överstiger 13 liter per 100 kilometer, är det föremål för en extra punktskatt eller grön Levy på 1.000 kanadensiska dollar.
4

Rengör bilen och dess underrede ordentligt innan importera din bil i Kanada. Den kanadensiska Food Inspection Agency (CFIA) kontroller för jord, sand, jord, växtrester eller djurspillning fäst på kroppen av bilen och kommer inte låta dig passera import inspektion fram av ovanstående har varit helt urtvättade off.

5

Fyll Form Fordon Import 1 tillsammans med den kanadensiska Border Services Agency. Den stämplade och undertecknade dokument är nödvändig vid registrering av importerade bilar i Kanada.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112939.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.