Turbine Engine Vs . Rotary Engine

Turbine ( jet ) och roterande ( Wankel ) är både förbränningsmotorer , men likheten stor del börjar och slutar där . Även turbinmotorer kan och har använts för att driva bilar , är det faktum att den roterande är en vida överlägsen val för något land - bundet . Jet Design

En turbinmotor är en " axial flow " designen , och bär en stark likhet med sin kusin , turbon , en fan -liknande kompressorblad komprimerar luft och bränsle i en förbränningskammare , där dess antänds av ett tändstift . De heta avgaserna snurra annan kniv ( ansluten till den första uppsättningen av en axel ) och upprätthåller förbränningen händelsen och skickar ström till transmissionen .
Rotary Function

roterande motorn använder en triangulär " rötor " snurra runt insidan av en avlång kammare . Eftersom rotorn flyttar runt i fallet , det är tre sidor skapar tre separata "mobila " brännkammare som drar in luft och bränsle och tryck ut avgaser genom hålen ( portar ) i ärendet .

Jämförelse

roterande motorer kan rev till mycket höga varvtal ( främst eftersom de saknar vevstakarna som bildar en svag länk i andra motorkonstruktioner ) , och är i allmänhet utformade för att utnyttja denna potential för maximal effekt i det intervallet . Men de kan gå på tomgång fortfarande runt stan för godtagbara bränsle körsträcka . Jetmotorer kan endast arbeta vid varvtal på över 30.000 , vilket gör dem en livskraftig men bränsle - hungriga alternativ för bilar .

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112909.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.