Hur man bygger en ATV Snöplog

Bygga din egen ATV snöplog innebär att få rätt verktyg, stål-och svetsutrustning. Du måste välja en design och stil som är rätt för dina behov. Vill du en böjd klinga som kastar snön åt sidan, eller en som kastar snö på båda sidor? Du kommer också att behöva köpa en höjning mekanism och montering monteringssats, eftersom byggnaden man är mycket engagerade, och de är inte så dyrt som bladet. Om du bygger din egen, är du sannolikt att bryta ett stag och ge dig själv några fler bortkastade timmar av reparationer på den bifogade filen, plogbladet och ATV. Saker du behöver
stålplåt, 12 gauge
Gas båge eller regelbundna svetsare
hängslen Steel
Värmekällan och stål press sälja Iron bladmaterialet
Raising mekanism och montering monteringssats

Visa fler instruktioner
1

Köp flera avsnitt av 4-av-4 tums 12-gauge stål som är minst 1/4 tum tjock, eller en del av 12-gauge stål som är tjockleken på plogbladet. Du kan böja en tjock avsnitt eller böj och skikt flera sektioner. Hursomhelst, måste du tillräckligt med ark för att matcha bladet tjocklek du önskar. Stål säljs i ark i järnaffärer, Home Depot och online på olika butiker, och kan köpas i små mängder.
2

Skär ut formen av plogen (redovisning för böj kurvan) från din stålplåt med en metall såg. Var exakt i nederkanten och överkanten. En rak böjd klinga kommer helt enkelt att ha en rak kant på toppen och botten, men en formad klinga som kastar snön åt sidan kommer att vara mycket bredare i ena änden.
3

Bygg en stål press. Använd en stor stålvals och insidan av ett oljefat, eller något annat som är tillräckligt stor för att bilda kurvan med din klinga. Placera stålet på formen och tillämpa en värmekälla, sedan böja stålet runt formen med en tung järn vikt eller stålstänger. Du kan också köpa en stål press på en hårdvaruleverantör.
4

Cut stag från dina stålplåtar för baksidan av plogen. Rita kurvan på bladet på metallen och klippa ut dem med hjälp av en metall såg. Sedan svetsa dem till baksidan av snöplogen.
5

Weld på fästen för din monteringssystem och lyft mekanismen till baksidan av bladet. Du måste rådfråga din monteringsmekanism diagram för att se vilken storlek och tjocklek dessa fästen behöver vara.
6

Prime ditt stora blad med en solid, mycket rost-bevis färg. Använd flera lager av primer tills du är nöjd med rostskydd. Måla med ett sista lager av vatten-och rost-bevis färg (oftast i gult, rött eller orange).
7

Skär ett tvärsnitt från din järnplåt som är så länge plogen och ca 4 inches bred. Detta kommer att vara bladet. Vässa en kant något in en tråkig punkt. Lägg denna på slutet av snöplogen och borra hål i båda ca 5 inches isär för att förbereda till nit de två tillsammans.
8

Hot nit järn bladet till större stål snöplog blad och låta nitar ställa. Din snöplog är nu klar att användas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112896.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.