Hur Drain & Spola en Rover Car Radiator

Den bästa tiden att tömma och spola en Land Rover bil radiator är i början av sommarvärmen. Fordon kräver mer kylning förmåga när temperaturen stiger och orsaka gatorna för att reflektera värmen under bilar. Tillsatsen av använda luftkonditioneringen i en Rover lägger till fordonet tomgång högre att slå av kompressorn och gör Rover varmare. Ändra frostskyddsmedel i ett fordon och spolning kylaren bibehåller kylsystemet inklusive kylaren och motorn. Färsk frostskyddsvätska ger smörjning för alla delar i kylsystemet för att undvika rost in i slutet system. Saker du behöver
Bucket eller avtappningskärl
Gummihandskar
Mechanics dolly
Flat skruvmejsel
Radiator flush
hink med en hällpip
Visa fler instruktioner

1

Låt motorn i Rover coolt att undvika brännskador från het frostskyddsmedel.
2

Placera ett uppsamlingskärl eller hink under den nedre kylarslangen på vänster sida av radiator. Addera 3

Sätt gummihandskar på båda händerna för att skydda dem från frostskyddsmedel. på en mekaniker dolly och skjut
4

Lie under Rover.

5

Placera en flat skruvmejsel i skruven på metallen kylarslangen band som håller den nedre kylarslangen på kylaren. Vrid skruven moturs för att lossa bandet och dra slangen av. Den gamla kylarvätska kommer att rusa ut i avloppet pan eller hink.
6

glida ut från under rover på mekaniker dolly och stå framför Rover. Ta bort kylarlocket genom att trycka den inåt och vrida ett kvarts varv moturs. Dra locket rakt uppåt. Vänta all kylvätskan rinna ut ur kylaren.
7

Byt slangen radiator avlopp och dra åt bandet metall slang med en skruvmejsel vrida skruven medurs.
8

Fyll kylaren med färskt vatten från trädgårdsslangen. Byt ut kylarlocket genom att trycka in och vrida ett kvarts varv medsols.
9

Starta motorn och låt den gå tills den uppnår normal arbetstemperatur.
10

Let motorn svalna i ca 15 minuter och samla upp vattnet i kylaren och motorns kylsystem på samma sätt som dränering av frostskyddsmedel. Låt allt vatten rinna ut ur systemet.
11

Byt nedre kylarslangen. Ta bort kylarlocket och häll i kylaren flush. Tillsätt vatten för att fylla kylaren.
12

Starta motorn och låt den gå på tomgång tills den når normal arbetstemperatur igen.
13

Töm kylaren med samma metod som dränering frostskyddet och klart vatten. Låt allt vatten och radiator spola rinna ut ur kylarslangen.
14

Byt kylarslangen och säkra klämman med en skruvmejsel tätt.
15

Se delstaten Rover instruktionsbok för att hitta radiatorn kapacitet. Blanda frostskyddsmedel och vatten från trädgårdsslangen i lika delar för att uppnå en 50-50 förhållande. Till exempel, om kylaren kapacitet är två liter, häll en liter frostskyddsmedel i en ren hink och tillsätt en liter vatten från trädgårdsslangen till frostskyddsmedel behållaren. Häll vatten i frostskyddsmedel och snurra för att blanda de två ingredienserna.
16

Häll frostskyddsmedel i radiatorn genom locket och in i kylaren overflow behållaren till markeringen med en markering av förkylning.
17

Starta Rover och låt den gå på tomgång. När termostaten öppnas kommer vattnet röra sig i kylaren och nivån minska när den kommer in i motorblocket. Lägg mer av blandningen för att täcka radiator plattorna och fylla halsen på kylaren. När radiatorn nivån förblir konstant när du kör motorn, är kylaren fullt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112859.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.