Hur du ändrar Serpentine Belt på en 2001 Honda Accord

Den 2001 Honda Accord lämnat fabriken med flera motorpaket men bara två av de erbjudna hade Serpentine belt system på dem. Medan de 1,8-liters och 2,0-liters motorer skiljer sig i design, serpentin systemet driver tillbehör fungerar på samma sätt. Båda motorerna har en automatisk remspännare på motorn som justerar spänningen på bandet när bandet sträcker och bär. Ändra bältet använder samma process för båda motorerna och du kan få en ersättare bälte för antingen motorn genom någon auto-delar butik. Saker du behöver
Wrench set
Hylsnyckelsats
Breaker bar
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på din Accord och lokalisera den negativa batteri kabeln på batteripolen. Ta bort låsmuttern från batteriet kabeländen med en skiftnyckel, sedan ta bort kabeln från batteriet.
2

Flytta till passenger's-side fender och titta ner i motorrummet. Eftersom Accord är framhjulsdriven, den framför motorn pekar på passagerarsidan av bilen. Leta reda på Serpentine remspännaren på motorn.
3

Placera en hylsa på bulten som går genom centrum av spännaren spännhjulet och bifoga en breaker bar till det. Vrid spännaren mot baksidan av bilen för att släppa spänningen på remmen. Ta bort remmen från remskivorna, sedan försiktigt vrida spännaren tillbaka till den fria armen positionen. Låt inte det snäpper tillbaka eller du kommer att skada de inre delarna av spännaren.
4

Installera en ny rem på alla remskivorna utom spännaren. Följ bältet väg som anges i diagrammet anslutna till kylaren stöd. En felaktigt dragen bältet kan skada motorn och tillbehör allvarligt.
5

Vrid spännaren mot den bakre delen av bilen och skjut remmen över remskivan på spännaren. Rotera försiktigt spännaren tillbaka mot framsidan av motorrummet, vilket gör att spännaren att dra slack ur bältet när du går. När spännaren stannar tar breaker bar och uttag. Det kommer att dra åt sig själv och inte behöver tvingas eller pressas ytterligare.
6

Anslut den negativa batterikabeln till batteriet terminalen, installera bulten och dra åt den med en skiftnyckel.

Addera .from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112838.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.