Vad gör bilar går snabbare?

Sedan början av bil, har designers och biltillverkare fortsatte att bana väg för nya metoder och tekniker för att förbättra effektivitet, tillförlitlighet och prestanda. För vissa förare, är snabbhet en av de viktigaste egenskaperna hos en bil, både vad gäller acceleration i dagliga körförhållanden och toppfarten för racing. Det finns många olika sätt, allt från enkla till mycket komplexa, för att göra en bil att gå fortare. Motorer

Ett av de enklaste sätten att öka en bils hastighet är att utrusta den med en ny, mer kraftfull motor. Större motorer producerar i allmänhet mer hästkrafter genom att bränna mer bränsle. Av denna anledning, de flesta biltillverkare erbjuder större motorer som alternativ för köpare som inte berörs med bränsleeffektivitet så mycket fart. Dessutom kan eftermarknaden vagnbyggarna installera en större motor i ett fordon för att förbättra sin hastighet, om än i en betydande merkostnad.
Blåsmaskiner

turboladdare och kompressorer, känd kollektivt som fläktar, är ett annat sätt att göra en bil att gå fortare. Båda dessa enheter tvinga ytterligare luft in i en motors förbränningsrum, vilket resulterar i en mer kraftfull förbränning och mer effekt för att köra bilen med samma mängd bränsle. Turboladdare mount till bilens avgassystem, medan superchargers får sin ström direkt från motorn. Att förbättra en bils hastighet, fläktar är mycket mer kostnadseffektivt än att installera en ny motor.
Däck

bilens däck är ofta en begränsande faktor i försöker uppnå toppfart. Drivhjulen representerar den enda punkt där motorns effekt kan faktiskt driva bilen framåt. Stora däck med aggressiva slitbanemönster producerar mer friktion för snabbare acceleration, men också bromsa bilen vid högre hastigheter. Smalare däck, som ger bättre svarvning noggrannhet, kan resultera i långsammare acceleration.
Vikt

Vikt är en annan viktig del av fordonsindustrin prestanda ekvationen. En lättare bil kommer att kunna färdas snabbare än en tyngre modell med samma motor. Biltillverkare söker ständigt efter nya lätta material att använda i bilar, vilket gör dem snabbare och mer bränslesnåla. Även plast och glasfiber har varit populära material i det förflutna, är dagens biltillverkare använder aluminiumlegeringar och kolfiber för att producera starka, lätta karossdelar och invändiga ytor.
Andra Technologies
< p> Andra tekniker kan också förbättra en bils hastighet. En av dessa är elektronisk bränsleinsprutning, som använder en dator för styrning av mängden bränsle motorn drar in före förbränning. Bränsleinjektorer ersätter förgasaren som en gång var standard i bilar, vilket ger dem mer makt och effektivitet. Aerodynamik spelar också en viktig roll. Bil designers testa sina modeller i vindtunnlar för att garantera att de kommer att möta mycket lite vindmotstånd och förbli stadigt på marken, vilket ger däcken ett fast grepp på vägbanan.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112780.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.