Historia Electric Chevrolets

Chevrolet Volt är satt till debut i december 2010. Det håller på att inledas som ett viktigt steg mot miljöbilar för Chevrolet, men det är inte företagets första resa mot elfordon. För att förstå den väg som fört Chevrolet till Volt måste du titta tillbaka och förstå Chevy EV1. Sedan EV1 byggde på en tidigare General Motors konceptbil kallad "Impact," du måste börja där i din forskning. General Motors Impact
General Motors Impact sågs först vid 1990 Los Angeles Car Show

Berättelsen om Chevrolets engagemang med elbilar börjar med moderbolaget General Motors. Under 1990 har en prototyp av en ny elbil visades på Los Angeles Car Show. Fordonet kallades General Motors Impact och det vände huvud på denna visning. I själva verket var det så mycket positiv respons på den inverkan som GM beslutat att gå vidare med planerna på att driva en elbil.
EV1 är född
Chevy EV1 var en första blick på elproduktion fordon

Sex år efter bilmässan debut av Impact, Chevrolet EV1 introducerades. Fordonet var en helt elektrisk bil som kan gå omkring 50 miles på en laddning. Det tog ungefär 10 timmar att ladda bilen. Chevrolet erbjöd dem bara för uthyrning och det fanns en "inget köp" klausul inbyggd i hyreskontraktet. Även om det inte var perfekt, det var ett första steg in i världen av kommersiellt tillgängliga elbilar.
The Second Generation EV1
Chevrolet ingenjörer och designers lära många lärdomar från de EV1

Förbättringar har gjorts på EV1 som fortsatte produktionen. Som ett resultat, kan den andra generationen av fordonet gå över 100 miles på ett fulladdat batteri. General Motors '"hyra bara" hållning förändrades inte, men, och bilarna var endast tillgänglig i två stater (Kalifornien och Arizona). Ändå var fordonet blir strålande recensioner från dessa hyrestagare. Den EV1 gjorde ett namn för sig själv och designers på General Motors var att lära sig mycket om elbilar.
Slutet av EV1
Medan Chevrolet EV1 var för dyrt att fortsätta bygga, är dess lärdomar bedrivs i dagens hybrid-och elfordon

EV1 produktionen upphörde 2003. Orsaken var extremt höga produktionskostnader. General Motors släppte aldrig de officiella siffrorna, men vissa experter uppskattar att batterierna ensam i EV1 kanske kosta så mycket som $ 30.000 per bil. Alla fordonen tillbaka till General Motors och förstörts eller gjorts obrukbara för visning bara. Den EV1 eran var slut, men begreppen var inte död. Det var bara en tidsfråga innan Chevrolet skulle göra en annan satsning på elbilar.
Chevrolet Hybrider
Hybrid motorerna kombinerar två typer av kraftsystem (vanligen bensin och el) i en Systemet

Under de följande åren byggde Chevrolet tre hybrider (Malibu, Tahoe och Silverado). Även om ingen av dessa var riktiga elbilar, de var åtminstone delvis drivs elektriskt. Den största nyheten på Chevrolet elbilen front, dock var offentliggörandet av kommande Chevrolet Volt som gjordes 2007. Det fick massor av uppmärksamhet då och spänning byggs efter händelsen. Världen var redo för en ny Chevrolet satsning på elfordon.
Chevrolet Volt är framtiden för elbilar Chevy
Chevrolet verkar redo att fortsätta sin strävan mot fler elfordon

Chevrolet Volt är tänkt att vara återförsäljare i december 2010 (även om frisläppandet kan vara begränsad till ett fåtal stater vid första). Fordonet är tekniskt en plug-in hybrid, snarare än full elbil. Det rapporteras att kunna resa upp till 40 miles på en laddning. Efter denna sträcka en liten bensindriven motor kommer att sparka in för att driva bilen och ladda batteriet. Volt är bara det senaste steget i Chevrolets elbil resa.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112748.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.