Individuell fjädring bak Pros & Cons

En bils bakvagn har en stor inverkan på dess funktion. Oberoende bakre upphängningar är konfigurationer som inte använder en fast bakaxel för att förbinda de båda bakhjulen. Istället kan varje hjul röra sig upp och ned oberoende av det andra hjulet. Detta system har vissa fördelar för auto konstruktörer och förare tillsammans med vissa nackdelar. Åkkomfort

En av de största fördelarna med en individuell hjulupphängning förbättras åkkomfort. Eftersom hjulen kan vardera reagera på variationer i vägbanan, inte telegrafera en hjulets rörelse uppåt över gupp (eller nedåtgående rörelse i gropar) inte över axeln till den motsatta hjulet. Istället är varje hjul alltid på sin egen optimala läge, vilket minskar effekten av stötar och ger en jämn, även rida för passagerare.
Performance

Oberoende bakre upphängningar erbjuda både för-och nackdelar i form av prestanda. Bilar utrustade med en individuell fjädring bak ser sämre prestanda när man kör i en rak linje, eftersom de bakre drivhjulen kan lossna vägytan individuellt, vilket resulterar i en förlust av dragkraft och drivkraft.

Vid samma tid, ger en individuell fjädring bak en bil bättre kurvtagning förmåga eftersom det är mindre ofjädrad vikt (vikten på hjulen ans suspensionssystemet) för att dra mot förarens styrning.
Kostnad

En individuell fjädring bak är dyrare att producera och underhålla än en fast bakaxel. Systemet inkluderar flera rörliga delar, som var och en måste konstrueras och tillverkas till exakta specifikationer. Oberoende bakre hjulupphängningar också lägga kostnader i form av testning och en längre monteringen. Fler delar också innebära fler möjligheter för mekaniska fel, vilket ger en individuell fjädring bak fler chanser som behöver repareras.
Utseende

Oberoende bakre hjulupphängningar blev populär bland anpassade hot rod designers precis som de visas på fabriken sport bilmodeller. För dessa gör-det-själv-bil designers, var en individuell fjädring bak också en chans att ge ett fordon en unik look. Än idag, hot rods inkluderar ofta genomarbetade, kromade bakre hjulupphängningar som är väl synlig för förare bakom bilen, vilket gör en visuell uttalande och visar designerns känsla för detaljer.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112738.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.