Historien om Semitrucks

Semi lastbilar verkar vara överallt idag. De ses göra vida svängar på gatorna eller sakta ner trafiken på motorvägarna. Vägarna är så mättad med semi lastbilar som de har börjat tas för givet. Detta har inte alltid varit fallet. Genom den relativt korta historia semi lastbilar, kan man se att den roll de har spelat i skapandet av dagens handel är ganska imponerande en mycket oumbärlig. Historia
p Det verkar som semi lastbilar, även känd som 18-hjulingar eller släp traktor, har funnits för evigt, men strax före första världskriget, var semi lastbilar nästan obefintlig. Under det sena 1800-talet och början av 20-talet, dominerade järnvägen frakt resor lämnar litet utrymme för begynnande lastbilsföretag företag. Men med införandet av förbränningsmotorn i mitten av 20-talet, ökade chanserna för semi truck blir en möjlig form av transport.
Betydelse

historia semi lastbil är inte bara viktigt för lastbilsindustrin men hade också brett långtgående effekter på alla transportsätt. Långsamt, som semi lastbil fick närvaro, såg man att detta fordon skulle kunna nå ut till fler platser, kostar mindre och var mer gynnsam för handeln. Även om traktorsläp var upp till denna nya efterfrågan, var vägar inte upp till par. Således var en hel del av de former av fjädring, styrning, och bryta som vi har idag skapades under denna tid för att tillgodose dessa villkor.
Bommen och nedgång

Efter bevisa sig som en pålitlig och effektiv form av transport, upplevde semi lastbilar en bom direkt efter första världskriget, njuta av några av fördelarna med en blomstrande ekonomi. Men som med de flesta företag, stängde många åkerier sina dörrar under depressionen. De företag som har kunnat överleva depressionen inför ett annat svårigheter under namnet The Motor Carrier lagen. Denna handling var ett regelverk på begränsningsked lastbilsindustrin timmar man kunde köra, vilken typ av gods som kan transporteras, och utbudet av en lastbil rutt. Detta var ett försök av regeringen att stärka järnvägen industrin, där det hade mycket investerat, genom att eliminera konkurrensen för semi lastbil.
Förbättringar

Med förbättringar i vägar såsom vägförhållanden och utbyggnad av infrastrukturen, kunde semi lastbil färdas längre och nå fler platser. Det fanns också framsteg som gjorts på förbränningsmotorn införa progressiva transmissioner och drives.Thus redskap, effektivitet och räckvidd semi lastbil växte kraftigt låta sin transportkostnad underskred järnvägen. Idag i det 21-talet, semi lastbilar är i hög efterfrågan och finns nästan överallt du slår.
Avreglering

År 1980 undertecknade Jimmy Carter en ny ombyggd Motor Carrier Agera som avreglerade lastbilsindustrin. Detta avlägsnade över fyrtiofem år av regeringen inflationen och restriktioner för lastbilsindustrin. Nu finns det skydd för åkerier, och restriktionerna mot externa byråer, såsom ränta byråer, från att genomföra ytterligare inskränkningar i detta nu mycket uppskattad bransch. Addera
.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112726.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.