Historia Bil Boats

Bil båtar, även känd som "amphicars" eller "boatmobiles," är konstruerade för att arbeta på land och i vattnet. De gör för populära nyhet glasögon samt utmärkta, funktionella fordon. Militära amfibiefordon

USA militären först utvecklades amfibiefordon under andra världskriget, och mer än 40 procent av alla över stranden leveranser i Normandie transporterades av "DUKW" fartyg. Samtidigt, utvecklade USA flottor också bepansrade amphibious traktorer såsom LVT och AMTRAC som tjänat som stridsvagnar i vattnet. Staden Boston berömda "Duck Tours" använder amfibiska turné bussar som fortfarande är modellerade på andra världskriget-eran GMC lastbilar.
Amphicar

första bil båt utvecklats för icke-militär användning, var "Amphicar", producerad i Tyskland 1961-1968 med en total produktion på 3.878 bilar. Den Amphicar var en cabriolet med en bakmonterad, fyrcylindrig motor för körning på land och dubbla nylon propellrar för att flytta i vatten. Den kom i fyra färger: strand vit, regatta rött, lagun blå och fjorden grönt. Den Amphicar var prissatta mellan $ 2800 och $ 3300.


Modern bil Båtar Sedan den ursprungliga Amphicar, har andra företag som Hobbycar av Frankrike och AmphiRanger i Tyskland försökte produktion av bilar båtar, även om båda insatserna var av liten omfattning och främst byggt specialbeställningar. Mer nyligen, företag som WaterCar i Kalifornien och Gibbs Technology i Michigan producerar bilar båtar liknande Python, Gator, den Aquada, den Humdinga och Quadski. Den moderna inkarnationen av bil båtar har hjul som dras in för förbättrad styrning och minskad friktion i vattnet.
Hastighet

flesta bilar båtar är lika med eller något långsammare än deras bil och båt motsvarigheter. Den ursprungliga Amphicar kunde nå hastigheter på 7 miles per timme i vatten och 70 kilometer i timmen på land. Moderna bilar båtar kan plan genom vatten vid 30 till 40 miles per timme --- både snabb och kraftfull nog att dra en vatten skidåkare --- och kör på land på över 100 miles per timme.
Hantering

På vägen, hanterar en bil båt på samma sätt som en europeisk saloon bil från 1960-talet eller en stor amerikansk bil från 1980-talet. Bil båtar hanterar också mycket bra i snöiga förhållanden på grund av dragning från sina 10 inches eller mer markfrigång, sin höga vikt och smala bakhjul. I vattnet, äldre bilar båtar flyttar ofta som snabbrörliga pråmar, trots att nyare modeller är konstruerade för att driva och hantera som motorbåtar.
Bygg din egen bil båt


Om du har omfattande byggnation och svetsning erfarenhet, samt en extra båt och bil på händerna, kan du bygga din egen bil båt. Ta bort skruvarna från bilens golvplåt och lyft bort sätena och kropp. Reparera och patcha golvplåt som behövs för att vara vattentät. Suspendera båten över den modifierade bilen och klipp ut båtens botten så att den passar över basen av bilen utan att gnugga mot hjulen. Skär båten på mitten och bygga en bur stålvals över bilen som passar inuti kroppen av båten. Lägg ett fäste i bur för bilens motor. Återmontera båten halvorna mot bur och lägga framsätena tillbaka i sina spår i bilen. Ändra den främre stötfångaren efter behov så att basen av båten kommer att rensa marken under körning. Montera strålkastare till fören på din carboat och lägga en mistlur.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112722.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.