Gas Vs. Elbil batteri

Bilar är det mest svarade på transportmedel i dag. Tillverkarna har utvecklat alla slags bilar - från snabba sportbilar till lyxbilar. Men hur jämför dessa bensindrivna fordon till de mer moderna elbilar som drivs med batterier? Per definition, driver en gasdriven fordonet med hjälp av en brännbar motor som driver bilens transmission och slutligen orsakar dess hjul att vända. Elbilar använder sig av batterier för att driva motorn, likaså, är den elektriska motorn som ansvarar för att driva överföring, vilket gör det möjligt för hjulen att vända. Varje typ har betydande fördelar såväl som nackdelar. Bränsle Förbrukning och Pollution

gasmotorer kräver användning av brännbart material, som frigör koldioxid, en biprodukt som förorenar miljön. Till skillnad från gasdrivna fordon, elbilar har nästan noll utsläpp eftersom de drivs på batterier och inte behöver gas för att fungera. Detta gör dem miljövänligare och hälsosammare för människor.
Investment

Den initiala kostnaden för en elbil är en enorm investering jämfört med en gasdriven bil. Det är nästan fyra gånger kostnaden för en genomsnittlig gasdrivna fordon, men återkommande kostnader visar att över tiden elbilar kan vara en billigare investering. Enligt Tesla Motors, den ledande tillverkaren av elbilar, kostar det mindre än 2 cent att underhålla och att kunna köra en elbil för 1 mil. Batteriet behöver bara tas ut för användning.
Underhåll

en gasdriven bil har en hel del motordelar att underhålla och ibland ersätta att säkerställa bilen fungerar väl. Tvärtom har en elbil en motor för att upprätthålla och batterier som behöver bytas en gång vart fjärde år.
Prestanda och säkerhet

Eftersom elbilar inte använder gas och verka på batterier, de är mycket säkrare än bilar som drivs från brännbara gasmotorer, vilket utgör en risk för brand på grund av de brännbara material och hög motor värme. Även om de flesta gasdrivna bilar kan färdas minst 300 miles innan tankning, de producerar en hel del föroreningar som skadar miljön.
Ekonomiska fördelar

I USA , beroende på en elbil batteri på en dag-till-dag basis är ekonomiskt fördelaktigt jämfört med beroende på gas. Eftersom elbilar är kraftigt främjas för att hålla luften ren, utnyttjar man tjänar kontanter rabatter och skattelättnader. Dessutom har fria laddning och parkering områden skapats i många amerikanska delstater till förmån för elektriska bilförare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112625.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.