Hur att bogsera en VW Med en Dolly

Volkswagen (VW) började massproducera bilar började i slutet av 1940-talet, och sedan dess har företaget infört många olika modeller med fyrhjulsdrift, fyrhjulsdrivna, bak-hjulet och front- hjul drivlinor. Alla VW bil kan bogseras på en fiberkabel dolly, men det rekommenderas att endast framhjulsdrivna modeller bogseras detta sätt. Alla andra modeller ska bogseras på en bil bärare, som håller hela fordonet från marken. Instruktioner
1

Tilldela en bogsera dolly och dragfordon betyget på rätt dragkapacitet. Innan bogsering VW bil, bör du justera backspeglarna på dragfordonet, kolla alla blinkers och bromsljus och synkronisera bogsera dolly bromsar med dragfordonet, om tillämpligt.
2

säkert fästa bogsera dolly, bogsering kedjor och dolly lampor till dragfordonet. Följ alla bogsering riktlinjer som med dolly och dragfordon för korrekt drift.
3

Passa dragfordonet och dolly i en rak linje på plan mark.
4 < p> Rulla framdäcket remmar från spärrhandtag och flytta dem bort från däcket plattformar.
5

Lås bogsera dolly däck plattform, vilket gör att luta ned mot marken.

6

Kör VW bilen på dolly däck plattformar, med en guide för hjälp, tills framhjulen vilar mot hjulet stannar. Däcket höjs plattformen tillbaka till en nivå position som din enhet i bilen framåt. Se till att bilen är centrerad på plattformar för korrekt svarvning medan i släptåg. Inte tillbaka bilen på dolly.
7

Lås bogsera dolly däck plattform. För extra säkerhet, flytta VW bil i parken eller i den lägsta tillgängliga redskap, och dra åt parkeringsbromsen vid denna punkt.
8

Spänn varje däck rem, efter att den har placerats över den främre däck, med hjälp av tie-down spärrar. Vid åtdragning av remmarna, slippa dem komma i kontakt med andra delar på VW bilen. Däck remmar ska vara ombonad och trygg, utan slack.
9

säkerställa säkerheten kedjorna från dolly till ramen på VW bilen, direkt ovanför kedjan monteras på dolly. Fäst inte till eller hindra någon styrning eller komponenter broms på bilen. Det bör finnas något slack i kedjorna för att kompensera för upphängningsrörelse.
10

Koppla och demontera drivaxeln från fyra hjul, bak-hjul och fyrhjulsdrift VWs. Bogsering nämnda VW-bilar utan att ta bort drivaxeln kan orsaka skador på transmissionen. Kontakta din lokala VW serviceavdelning för vidare hjälp och frågor. Du kan också välja att använda en bil transportör i stället för en dolly för dessa typer av VW-bilar. En bil transportören innehar alla hjul VW bil av vägen och inte kräver detta steg.
11

Lossa parkeringsbromsen, spärra ratten i rakt läge, ta ur nyckeln och lås VW bilen Tow
12

VW bilen cirka 100 meter och sedan utföra en säkerhetskontroll på alla komponenter, inklusive:. däck remmar, kedjor säkerhet, kopplingar, etc. Ytterligare skyddsronder rekommenderas efter de första fem miles och varje ytterligare 50 km.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112609.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.