Jämförelse av Typer bilbatteriet

Fem huvudtyper av bilbatterier finns för de flesta användningsområden i bilar och lastbilar. De typer från den äldsta till nyaste inom produktion och användning är den bly-syra, avancerade bly-syra och litium-jon-batterier. De två äldsta typerna av batterier är i produktionen som antingen startbatterier eller djupa batterier cykel att använda i tillämpningar av överskottsenergi genom ytterligare elektriska komponenter i ett fordon. Bly-syra

Denna typ av batteri är det mest traditionella bilbatteriet. Dess sammansättning innefattar blyplattor inuti av en lösning av vatten och svavelsyra. Den elektriska energi till batteriet former genom den energi som rör sig genom den flytande lösningen. Ett blybatteri är inte ett slutet batteri och kan ha vatten och ytterligare elektrolyter tillsätts möjliggöra lång livslängd. Ett helt urladdat blybatteri kan inte laddas upp. De avancerade blybatterier fungerar på samma sätt som en traditionell Addera Advanced Lead-Acid

bly- syra batteri med blyplattor bedriver energi i en elektrolyt lösning. Dock är ett avancerat blybatteri ett slutet system. Denna typ kan inte tillåta tillsättning av vatten eller svavelsyra, men har också en längre livslängd eftersom vätskorna inuti det inte kan fly på grund av avdunstning.
Lithium-ion

Denna typ av bilbatteriet är utbredd i elbilar på grund av dess egenskaper som gör den högsta laddning potentialen hos alla typer av batterier. På grund av den instabila naturen av litium, har dessa batterier varit i bruk av små föremål såsom bärbara datorer och mobiltelefoner med tillägg av litiumjoner för stabilitet. Elbilen främjar en grön miljö och använder en eller flera litium-jon-batterier i en tronföljden för att möjliggöra större avstånd från en laddning. Litium-jon-batterier laddar upp till sin fulla potential snabbare än någon annan form av bilbatteriet och använd inga giftiga ämnen i sin sammansättning.
Startbatterier

start batteri förser ett fordon med en maximal kraft för att dra runt motorn för att starta. Efter start, kommer batteriet leverera en mycket lägre mängd ström för att motorn ska gå och driva lampor, mätare och andra elektriska enheter i ett fordon. Generatorn i ett fordon kommer att bidra till att åter leverera energi till batteriet som behövs för att åter ladda den medan den är igång.
Djupurladdningsbatteri

Större fordon kan använda djupcyklingsbatterier om de använder en stor mängd energi för att köra extraljus och tillbehör på en kontinuerlig basis. Detta skulle omfatta fyra-hjulsdrivna bilar med spotlights, polisbilar, ambulanser och brandbilar, som använder extra energi för att driva lampor och sirener. Den djupurladdningsbatteri kan förse fordonet med samma mängd energi för att köra som på start.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112582.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.