Typer av Final drivaxel

drivaxlar har förändrats en hel del under årens lopp, inte så mycket i termer av formen, men mer i ansökan, pålitlighet och produktionskvalitet. De flesta av de drivsystem som vi använder i dag går tillbaka till sekelskiftet och till början av bilen själv. Även den ödmjuka kedjedrift är still going strong, om än av vägen, istället för på den. Levande eller solid axel

Fasta axlar är förmodligen den vanligaste typen utanför front-wheel-drive applikationer. En levande axel består av en mittsektion som innehåller differential och växlar, yttre lastbärande rör för att ansluta hjulnaven till mittdelen och inre axlar som rider inuti de yttre rören och anslut den differentiella utsignalen till hjulen. Levande axlar är enkel, robust och pålitlig, men inte levererar hantering eller åkkomfort en oberoende axel.
Independent Axel

En oberoende axel är inte en axel, per se: Det är ett system som innefattar ett par drivaxlar och en mittsektion. Och oberoende bak är i grunden en levande axel minus de yttre axel rören. I en oberoende inställning, bilens fjädrar rida på baksidan av hjulnaven och naven fästa på chassit med en uppsättning styrarmar. En konstant hastighet gemensamma på den inre och yttre sidan av varje drivaxel tillåter axeln att vinkla upp och ned i förhållande till mittsektionen, så att hjulet på den ena sidan kan röra sig upp och ned utan att påverka den andra.


Portal Axlar

Ofta används under hard-core terränggående fordon som AM General Hummer H1, portalaxlar erbjuder oöverträffad markfrigång. En portal axel är strukturellt liknar en levande axel genom att den använder en fast mittdel och rör Axle; skillnaden låg i utväxling plats. Istället för en mittmonterad gear-set, använder portalaxeln en mycket liten bärare center differential och växlar minskning monterad vid änden av axeln rören. Reducerväxelmekanismen enheterna falla ner flera inches från rörets ändar, placera axelrör i sig mycket nära toppen av hjulet, i stället för i mitten.
Kedjedrift Axlar

Du inte hittar chain-drivaxlar på många vägar som går fordon, men de är ganska vanligt i industriella tillämpningar, gräsklippare och golfbilar. Mack Truck producerade vad som förmodligen var den sista vägen pågående, kedjedriven strax efter andra världskriget. 1916-och-sen Mack AC: s kedjedrift inte bara bidragit till att bidra till chassit "legendarisk tillförlitlighet, det erbjuds en grad av mångsidighet som ingen annan axel eran kunde. Genom att ersätta en drivkedjehjul på lastbilens ram, kan dess ägare snabbt konvertera lastbilen från låg hastighet jordbruket apparat till höghastighetståg lastbil. Den kedjedrift stannade i produktionen långt in på 1940-talet, när den förlorade ut till multi-speed överföring fall och transmissioner med ett större antal nyckeltal.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116645.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.