Krav för bilbatterier

Batteriet är en viktig del av bilen, eftersom det ger den kraft den behöver för att starta. Bilbatterier innehåller svavel elektrolyt, som är mycket lättantändlig. När batterierna inte underhålls, problem-inklusive explosion-kan förekomma. När du köper en bil batteri, se till att den uppfyller kraven på dess prestanda och andra kriterier. Förutom en garanti-som de flesta nya batterier har för att garantera att batteriet kommer att arbeta för en viss tid-det finns flera andra krav för bilbatterier. CCA Betyg

Bilbatterier måste uppfylla ett krav att ha en viss miniminivå av kallstart. Kallas CCA rating, är detta ett mått på batteriets styrka och kraft. Ett enkelt sätt att förstå detta är att den hänvisar till batteriets urladdningsbelastningen. Tekniskt sett är CCA betygsatt denna belastning mäts i ampere. Detta hänvisar till vad ett fulladdat batteri kan leverera en halv minut vid noll grader F, när urladdningseffekt är över 7.2 volt. Alla bilar måste uppfylla minimikrav CCA krav, som ställs av biltillverkaren för just ditt fordon. Vissa konsumenter anser att det är klokt att välja batterier som har CCAs som är två eller tre gånger minimikraven, men i verkligheten inte detta faktiskt förbättra batteriets prestanda.
Storlek

Det ställs specifikationer för storleken av bilbatterier. Storleken på ett batteri anges med sitt Battery Council International (BCI) nummer. BCI siffror är en internationellt satt standard. Där antalet bestäms av sådana parametrar som den faktiska storleken av batterihöljet, liksom batteriets terminal polaritet och placering. Batterierna indelas i grupper baserade på dessa kriterier. Tillverkarna anger lämpliga BCI antal krav, samt siffror och specifikationer är tryckta på batterierna.
Typ

OEM är skyldiga att ange vilken typ av batteri som de utrusta bilar med. De flesta moderna bilbatterier också komma med backup, så de kallas dubbla batterier. Sealed batteri och marin batteri är de två huvudsakliga typer av dubbla batterier. Din bil handbok kommer att specificera vilken typ är lämplig för din bil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112559.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.