Automatisk luftkonditionering Verktyg

Specifika auto luftkonditionering verktygen är användbara i reparationer och underhåll på din bil. Dessa verktyg åberopa den omständigheten att ett luftkonditioneringssystem inte har luft i det, och de kan felsöka och göra reparationer effektivt. Det finns freon läckagedetektorer att hitta läckor i systemet och vakuumpumpar att evakuera systemet med luft. Luftkonditionering mätare hjälper införa freon i systemet till rätt belopp och tryck för optimal kylning. Specialiserade pressverktyg och del-borttagning verktyg kan bidra till att göra reparationer snabbt. Leak Tester

Ett läckage testare är användbar när lokalisera en freon läcka i kylsystemet på ett fordon. Det finns färgade typer av freon som kan bubbla av läckage i kopplingar eller slangar och visa var läckorna är, men de ibland inte kommer upptäcka små läckor. Ett läckage testare eller sniffer upptäcker även en liten bit av freon som har rymt från ditt system genom att notera dess kemiska sammansättning i området för läckan istället för att bara syre.
Vakuumpump

luftkonditioneringssystem i ett fordon är ett slutet system som inte skulle ha luft i dess funktion delar. När en slang eller koppling läcker freon, kan det också låta luft i ledningarna. Hela systemet öppnas när beslag, linjer eller luftkonditionering kompressor behöver bytas. Detta tillåter luft att fylla raderna. Efter systemets reparationer och byte av alla delar som behövs, kan en vakuumpump suger all luft ur systemet så att det finns gott om utrymme för tillsättning av freon i systemet så att det kyls effektivt.

Mätare

Auto luftkonditionering mätare fäster vid hög-och lågtryck sidor av systemet för övervakning av tillsättningen av freon. Den andra änden av mätarna bryter förseglingen på burkar av freon och öppnar flödet genom en slang i ugnar kompressor. Mätare kan noggrant fylla luftkonditioneringen med rätt mängd freon och visar också potentiella problem som läckage av mängden press på både hög-och lågtryck sidor.
Koppling Demontering /montering

bort kopplingen från en luftkonditionering kompressor kräver specialverktyg. En justerbar två-och tre-hål avdragare platta kan bifoga till en kompressor för att påskynda både demontering och montering av de flesta modeller. Den passar in i ett litet område som behövs och roterar delar i en cirkel för att ta bort eller installera kopplingen.
Slang crimpers

En slang VECKARE är generellt ett metallverktyg som kräver kunskap om styrkan att crimp objekt utan att böja dem. Ett fordonsindustrin luftkonditionering VECKARE har en tung plast liner och har rätt storlek för slangarna så att den inte åt för hårt, vilket kan orsaka skador. Luftkonditionering slangar kan inte ha några läckor, och metallbeslag måste läggas till slangarna utan några bucklor så att de inte läcker. Komprimering i systemet kommer att orsaka mindre bucklor och intryckningar läcker freon.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112528.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.