Hur Pack Kullager på en Camper Trailer

Underhålla hjullager på din släpvagn är avgörande för att undvika driftstörningar eller fel medan bogsering. Lagren, om de inte upprätthålls, kan värma upp och gripa om lagerfett är gamla, uttorkade eller bara vanlig obefintlig. Du måste ta bort navet tillsammans med fettätning och inre och yttre lager att packa lager med färsk lagerfett. Besök din lokala Biltema eller släpvagn försörjning för en högkvalitativ lagerfett för dina nav och kullager. Saker du behöver
Jack
Jack står
skruvmejsel
Tänger
Socket som
Breaker bar
lagerfett
Rena trasor
Oil Seal
Sprint
hammare eller gummiklubba
Visa fler instruktioner
1

Placera en domkraft under axeln på släpvagnen och höja däcket från marken. Stöd släpet med hjälp av en uppsättning pallbockar under ramen, så att du kan arbeta utan risk för att det rör sig.
2

Ta bort muttrarna från hjulet dubbar med en socket och breaker bar . Avlägsna däcket och hjulet och ställ den åt sidan för nu. Se till att du sätter muttrarna någonstans säkert så att du kan återanvända dem senare.
3

Ta bort dammskyddet från mitten av navet. Bända loss den med en skruvmejsel och dra den rakt ut från navet.
4

Ta bort sprinten på spindelns ände. Räta ändarna av tappen och dra ut det ur axeln med en tång. Du kan göra det, eftersom du kommer att använda en ny under monteringen.
5

Ta slottet muttern från spindelns ände och ställ den åt sidan. Det yttre lagret kommer att dyka upp när du drar ut på navet. Ställ lagret på en ren trasa för nu och dra navet hela vägen bort spindeln.
6

Lay navet ner platt på sitt ansikte och bänd ut fettätning med en flat skruvmejsel. Släng sigill, du kommer att använda en ny under monteringen. Lyft ut det inre hjullagret och ställ den på en ren trasa.
7

Placera några rent fett i handflatan och med den andra handen, tvinga fett i lagret tävlingarna genom att trycka på bäring in i fett. Fortsätt att tvinga rent fett i loppet tills hela lagret är fullt av nytt fett. Gör detta för de inre och yttre lagren.
8

Torka ur spindeln med en ren trasa och ta bort eventuella hårda eller smutsigt fett från ytorna. Med navet framsidan nedåt på en trasa, släpp det inre lagret till baksidan av navet. Lägg den nya oljan sigill på baksidan av navet.
9

in oljetätningen i navet med en träbit och en hammare för att knacka den rakt in i navet. Skjut navet på axeln och skjut den yttre lagret i navet. Montera brickan och kronmutter på spindeln, lämnar den löst för nu.
10

Dra åt kronmuttern med en djup uttag samtidigt snurrar navet. Detta kommer att hjälpa sits in lagret i navet. Dra den tills navet börjar dra och sedan tillbaka muttern bort cirka en åttondel av en sväng.
11

Installera en ny saxpinne och böj ändarna av stiftet med en tång så att det kan inte lossna. Montera dammskyddet och knacka den på plats med handflatan eller en gummiklubba.
12

tillbaka hjulet och däcket, dra åt muttrarna med en hylsa och spärrnyckel eller breaker bar. Lyft upp vagnen med din jack, ta bort domkraften och försiktigt sänka släpvagnen tillbaka till marken med domkraften.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112470.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.