Hur man installerar bladfjädrar på en Utility Trailer

Installera nya bladfjädrar på en nyttofordonstrailer är mycket enkel och kan göras hemma med några verktyg. Fjädrar som sag eller är böjda, eller förpackningar som innehåller spruckna eller trasiga fjädrar bör bytas så snart du ser problemet. Du måste stödja trailern, så det är bättre att göra detta medan släpvagnen är tom för att minimera vikten. Pallbockar kan användas för att stödja släpet, eller en bil hiss kommer att fungera om du har tillgång till en. Saker du behöver
Jack
Jack står
Hylsnyckelsats
Ratchet
Wrench in
Visa fler instruktioner
1

Lyft trailern med en domkraft och stödja den på en uppsättning pallbockar. Ta bort de gamla fjädrarna om de fortfarande på trailern.
2

Placera fjädern under släpvagnsaxeln och skjut öglan på fjädern i främre fjäderbock. Montera bulten genom hängaren och bladfjädern öga, och löst fästa muttern på bulten.
3

Lyft våren, skjut den bakre fjädern ögat i den bakre hängare och installera hållarskruven. Montera muttern på bulten, men dra inte åt den ännu.
4

Montera U-bultarna runt axeln och montera fjädern plattan på U-bulten. Sätt fast muttrarna på U-bultarna. Dra åt muttrarna med en spärr och djup sockel, som arbetar i ett "X" mönster och dra åt muttrarna jämnt.
5

Dra de främre och bakre bultar fjäderbock med en djup hylsa och spärrnyckel på mutter och en skiftnyckel för att hålla kolven. Bultarna måste vara stram, men dra inte åt dem så mycket att fjädern inte kan svänga i galgen.
6

Flytta till den motsatta sidan av släpvagnen och upprepa processen. Du kan nu installera hjul och däck på släpet, och ta bort den från domkraften.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112466.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.