Korrekta sättet att använda en Tow Dolly

En fiberkabel dolly är en form av släpvagn som fäster din tunga fordon och låter dig dra en mindre, lättare fordon bakom det. Den dolly är utformad för att hålla framhjulen på fordonet i staden lyfts upp från marken så att det kan vara säkert och enkelt bogseras längs utan motstånd eller skada uppstår. Vid användning av en bogserlina dolly det finns vissa försiktighetsåtgärder, procedurer och preliminära kontroller som behöver göras för att korrekt använda utrustningen. Säkerhetsåtgärder

bogsera dolly ska alltid anslutas till bogsering lastbilen innan fordonet som ska bogseras bifogas. Detta är helt enkelt en säkerhetsåtgärd och det gör det mycket lättare att ställa in hela aggregatet. Dessutom måste det noteras att endast vissa fordon är berättigade för att användas med en fiberkabel dolly. Eftersom det är utformat för att hålla de bakre hjulen rullar fritt längs vägen fordonet i släptåg måste vara framhjulsdrift bara. Om du vill använda en bakhjulsdriven eller fyrhjulsdrift fordon måste ha drivaxeln kopplas ur innan de används på en fiberkabel dolly. I förlängningen bör fordonet bogseras aldrig backas till dolly. Bara framhjulen ska vara på dolly och lyfts över marken. Återigen, är det mycket säkrare att ta extra tid för att få drivaxeln kopplas vid behov i stället för att backa bilen på dolly.
Anslutning och Laddar

bogsera dolly ska ansluta till en bogsering-aktiverad fordon på samma sätt som en vanlig bogserlina bakom trailern gör. Med kopplingen låset öppnas släppa kopplingen över DRAGKROK på din bil och sedan låsa kopplingen låset. Anslut den elektriska enheten, som helt enkelt bör ansluta till eluttaget på bilens bogsera paket. För säkerhetsåtgärder är det alltid en bra idé att använda tunga kedjan att linda runt kopplingen och kulan, och sedan låsa. Innan du laddar bilen ska bogseras på dolly, vara säker på att bogsering lastbil och dolly är parkerade på en helt plan yta och att parkeringsbromsen på lastbilen är engagerad. Låt sedan någon som hjälper dig när du långsamt kör fordonet som ska bogseras på dolly. Framhjulen måste vara centrerad på ramperna i dolly och rak. När fordonet ställs på rätt sätt kan sättas i park och stängas av. Parkeringsbromsen skall ej vara på under bogsering så dubbelkolla så att den är urkopplad. På denna punkt kan du sedan använda däcket remmar fäst vid bogsera dolly att svepa över vart och ett av framhjulen och dra åt. Den åtstramning kommer att ske via en spärrfunktion-system. Använd denna spärr för att dra åt banden så mycket du kan samtidigt hålla ett öga på hjulen för att vara säker på att de inte halkar eller slår under processen. När fordonet är tillräckligt säkrad på plats på dolly det är säkert att bogsera.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112449.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.