Vad är bättre: Manuell eller automatisk växellåda

Vilket är bäst, en automatisk eller manuell växellåda? Det beror på vem man frågar. Körförhållanden, körvanor, den typ av fordon och personliga preferenser tenderar att påverka svaret. Det finns inga tydliga dominerande vinnare. Kostnader och tillgänglighet

automatiska transmissioner tenderar att tillfoga $ 700 till $ 1200 till priset på den nya bilen. Manuella växellådor är i stor utsträckning begränsade till små eller sportbilar. Många high-end lyxbilar, såsom Lincoln, Cadillac och Buick, erbjuder automatisk växellåda som standardutrustning. Många biltillverkare erbjuder automatisk växellåda som tillval utrustning med standard motor och standardutrustning med valfri motor.
Stop-and-go-trafik

Automatiska transmissioner tenderar att prestera bättre än manuella växellådor i stop-and-go, låg hastighet trafik. Med en automatisk, kan föraren koncentrera sig på bromsning och styrning samtidigt hålla båda händerna på ratten. En manuell växellåda fungerar alla förarens lemmar, och hans fria hand kommer att flytta växelspaken i stället för att hålla i ratten stadigt.
Fuel Economy

Manuella växellådor erbjuder traditionellt bättre bränsleekonomi, uppnå 3 eller 4 miles per gallon mer än en automatisk. Med en manuell växellåda, behöver motorn inte att arbeta så hårt för att uppnå höga hastigheter. Framsteg inom automatisk växellåda teknik har stängt effektiviteten gapet något. Overdrive växlar, multipel-växling och lockout momentomvandlare har effektiviserat nyare automatlådor.
Reparationskostnader

Manuella växellådor är enklare och billigare att reparera. De är också billigare att tillverka och traditionellt varar längre än automatik. Automatik är mer komplexa, vilket bidrar till kostnaden för reparation eller utbyte.
Vägkänsla

Decennier sedan, förutsatt bilar med manuell växellåda större acceleration än liknande bilar med en automatiskt. En manuell växellåda har fler växlar än den automatiska. hjälpa till att matcha vägförhållanden. Föraren kan förutse förhållanden och flytta in rätt redskap. Vissa moderna automatik kan matcha manual i accelerationen, eftersom överföringen kan skifta snabbare och smidigare än en förare. Instanser av skiftande fel elimineras med en automatisk.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112448.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.