Bil reparation underhåll Frågor

Reparera din bil kan vara en skrämmande process om du inte förstår grundläggande mekanik. Men frågar informerade frågor och hålla på toppen av reparationerna kommer att ge dig tillbaka en del kontroll. Börja ta ansvar så fort du kliver in genom dörren och frågesport tekniker om deras erfarenheter. Hålla upp de frågor tills du får en komplett och slutlig reparation räkningen. De inledande frågorna

Gör din hemläxa innan du väljer en butik för att reparera ditt fordon. Leta efter Automotive Service Excellence (ASE) intyg, som visar några eller alla av de tekniker har grundläggande kunskaper och kompetens inom specifika områden. Fråga den tekniker eller butiken om den erfarenheten sträcker sig till ditt märke och modell fordon. Fråga om butikens arbetskostnaden och fullt pris på delar och tillbehör innan arbetet påbörjas. De flesta butiker tar ut en fast timkostnad för arbete. Få ett andra utlåtande från en annan butik om avgifterna är komplicerat eller dyrt. Fråga om en diagnostisk avgift kommer att bedömas om man tar bilen någon annanstans för att få det åtgärdat.

Flesta butiker kommer att ge dig en lista över andra saker som bör repareras medan det är i butiken. Lyssna, men inte känna sig pressad. Ställ frågor om varför den delen behöver fixas eller ett oljebyte göras. Konsultera din guide och om den föreslagna reparationen går emot det, säger, "Tillverkaren säger mig detta. Varför är du antyder annorlunda?" Addera Vad att ställa när arbetet utförs

När ni kommer överens om det arbete som ska göras, be om en fullständig uppskattning. Detta bör omfatta det tillstånd som ska repareras, de nödvändiga delarna och en förväntad arbetskraft kostnad. Det bör också framgå att butiken kommer att kontakta dig för godkännande innan något arbete utförs som överstiger en viss tid och pengar. Eventuella extrafunktioner utlovat, såsom ett anti-freeze refill, bör också vara skriftlig. Få en signerad kopia. Be om en garanti, även om det kostar lite extra.

Undersök reservdelslistan och motsvarande kostnad. Nya delar är gjorda till den ursprungliga tillverkarens specifikationer. Rekonditionerade och ombyggda delar de delar har återställts till fungerande skick. Bärgade delar har tagits från ett annat fordon utan rekonditionering. Deras hållbarhet är inte garanterad. Be om en färdig reparation ordning när arbetet utförs. Den bör omfatta varje reparation, de delar som användes och deras kostnader, avgifter arbetskraft och bilens vägmätare både när det togs in och när arbetet avslutades.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112430.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.